Sommeren er ugjenkallelig forbi. En langhelg et godt stykke ut i september tilbragte vi i hovedstaden under et grått skydekke og mens trærne har begynt å ikle seg høstfargene.

 

Som så mange ganger før tok vi inn på Bogstad Camping som hadde ganske godt belegg av både bobiler og campingvogner. Mange er fremdeles på tur selv om høsten for alvor har innfunnet seg. Fra Bogstad Camping går bussen ned til sentrum både titt og ofte, og med honnørbillett i Ruter-appen kunne vi kjøre buss, trikk og T-bane så mye vi orket.
Vi tok T-banen til Mortensrud og besøkte barnebarna og grilla pølser i Østmarka. Vi busset til Nasjonalteateret og ruslet ned til Aker Brygge, Akershus Festning og videre til Operaen. Vi heiv oss på trikken til Grünerløkka med fortauskafeer og loppemarked i Birkelunden, rusletur langs Akerselva og besøk i Mathallen. Det er trikkestopp ved Frognerparken – parkanlegget er verd et besøk uansett årstid. Selv med 3 hele dager i Oslo rakk vi bare over en liten del av alt vi hadde lyst til å se og gjøre – hovedstaden har mye å by på…..
Rådhuset, et velkjent landemerke i Oslo
Det blomstrer enda på Rådhusplassen selv om vi skriver september
Akershus Festning dekker et stort område ved havna i Oslo
Ærverdige gamle seilskuter på havna
Operaen - spektakulært bygg i Bjørvika
Munch-museet med beliggenhet ved siden av Operaen
Frognerparken i grønt og grått
Vandring langs Akerselva
Søndag og loppemarked i Birkelunden på Grünerløkka
Fortauskafeer er det nok av på Grünerløkka
Mathallen - med delikate fristelser i mange varianter
En tur langs Aker Brygge hører liksom med til et Oslobesøk
Det er høst ved Bogstadvannet
På sykkeltur i Østmarka med barnebarn i sykkelhengeren
Nå skal det smake med grilla pølser