Risør, den hvite byen ved Skagerak - her gjorde sommeren et aldri så lite come-back i starten på september. Vi tilbragte to flotte dager her i strålende og varmt sommervær.

Risør er en smilende sørlandsby med sin fasade av hvite hus ut mot sjøen. Her kunne vi riktig nyte den siste rest av sommer i disse sørlandske omgivelsene. Vi parkerte på bobilparkeringa på Tjenna – et populært sted i Risør. Så populær et par hverdager i begynnelsen på september at plassen ble smekkfull og enda litt til. Ikke så rart kanskje, her har vi strøm og vann og tømming av toalett – og gangavstand til idylliske Risør sentrum. Vi både gikk og syklet, med sykkel rekker vi litt lenger enn bare sentrum som er konsentrert rundt havna, vi fant både landlige idyller og nydelige friområder med strand og store grøntområder. 

Risør er kjent som Trehusbyen – faktisk har byen en av Nordens best bevarte trehusbebyggelser. De fleste hvite, og de aller fleste godt bevarte der de ligger med sine vakre fasader pyntet opp av frodig vegetasjon. Men Risør er ikke bare trehus – byen har lange maritime tradisjoner og betegnes gjerne som trebåtbyen , noe de flotte trebåtene i havna vitner om.   I august hvert år arrangerer byen en trebåtfestival, noe som har vært en tradisjon siden 1984. 

8. september 2021

Velkjente Solsiden - Risørs ansikt mot sjøen
Mange av husfasadene er prydet av frodige vekster
Vakker trebåt fortøyd i havna i Risør
Nostalgiske tresjekter setter sitt preg på byen
Sommeren blomstrer enda for fullt i Risør
Ikke alle hus i Risør er hvite, beveger vi oss litt utenfor bykjernen dukker røde idyller opp
Risør er en by med maritime tradisjoner
Beveger vi oss litt oppover i byen åpenbarer den flotte utsikten seg
Husene klatrer oppover bratte gater i Risør
Sjarmerende inngangsparti
Sommeren vil liksom ikke gi slipp enda
Vegetasjonen vitner om at høsten er rett rundt hjørnet....