Etter fine dager på Elverum ble det ikke fullt så fint lenger, derimot silregn. Etter en shoppingrunde på Amfi Kjøpesenter dro vi videre litt på måfå med tanker om fricamp i regnværet.

 

Opp med Park4night-appen. En plass var beskrevet “day parking only”, neste plass var for “only small vehicles. Den tredje plassen, beskrevet som wunderschön av tyskerne, var alt annet enn det. Med en søppelcontainer og tusen knott som selskap ga vi opp det frie campinglivet og peilet oss inn på Trysilelva camping, som viste seg å være forvandlet til en innsjø etter anselige nedbørsmengder.

Men vi red bølgeskvulpet av gjennom natten  og hentet fram yrappen dagen etter. Hvor var sola ? Jo i østerled, men øst for Trysil ligger Sverige, dermed tok Norgesferien en uventet vending. Vi havnet i Vasaloppets hjemby Mora mens himmelen langsomt ble renset for skyer og gradestokken krøp oppover. En nesten litt andektig følelse å kjøre inn i Sverige igjen etter over 2 år på hjemmebane. 

Vi tok inn på Mora Feriepark hvis navn kan assosieres med en fullstappet turistmaskin, men ble positivt overrasket. Campingplassen var så stor med store grøntarealer og skogbevokst områder mellom de forskjellige områdene for camping, det var dessuten langt fra fullt. Når vi i tillegg fikk en av områdets mest fredelige plasser helt i utkanten ble Mora Feriepark en så positiv opplevelse at vi tilbrakte 4 dager her med utsikt både til kanalen som omgir området og kirken i Mora.  Byen Mora i Dalarna assosieres vel først og fremst med Vasaloppet – her går løperne i mål etter den 90 km lange ferden fra Sälen og hit. Mora lå fint til ved den nordlige bredden av innsjøen Siljan, med store og fine arealer for friluftsliv og rekreasjon. Vi tok som vanlig syklene fatt langs innsjøens bredd i det fine og varme sommerværet.

 

Parkert på Mora Feriepark med utsikt til både kirken og Zorn-museet
Zorngården, et blikkfang i Mora - her bodde den anerkjente kunstneren Anders Zorn
Klokketårnet i Mora - for mange svensker selve symbolet på Vasaloppet
Vasaloppets hus - som ligger inntil målmortalen i Mora
Mora var mer en Vasalopp - langs bredden av innsjøen Siljan fant vi flotte grøntarealer
Glassbåten - som serverte velsmakende svensk is
Det er sommer og sol i Mora
Hymeren parkert i fredelige omgivelser i Mora Feriepark
Laxen - gammel dampbåt fra 1800 tallet fortøyd ved bredden av innsjøen i Mora
I Mora fantes mange hus malt i den tradisjonelle dalarøde fargen og inngjerdet av skigarder
Fin liten friluftsscene som vi kom forbi på vår sykkeltur langs innsjøen