Når vi først hadde beveget oss over svenskegrensen og værmeldingen fremdeles lovet deilig og varmt sommervær så bestemte vi oss for å se mer av området rundt innsjøen Siljan. 

 

Etter 4 flotte dager i Mora ved den nordlige bredden dro vi 5-6 mil nedover langs østbredden til vi kom til tettstedet Tällberg, forøvrig det stedet i Sverige med flest hotell i forhold til innbyggertall.

Men hotellene i Tällberg var ikke som mange andre hotell. Her bestod kompleksene av flere bygninger i gammel stil, noen i værbitt tømmer, som lå vakkert plassert i landskapet. Men vi skulle jo ikke bo på hotell, vi tråklet oss gjennom idyllisk tällbergsk landskap fram til en liten campingplass som lå fint plassert ved bredden av innsjøen Siljan. Stor var skuffelsen da vi ble møtt av skiltet “Fullbokat” ved resepsjonen.

Men heldigvis fantes en plass til oss likevel på Tällberg Camping. Her tilbragte vi 3 flotte dager i deilig og varmt svensk høysommervær. Vi spiste saftig og god fläskfilet tilberedt på webergrillen. Vi badet i innsjøen og slappet av på gresslettene ned mot vannet. Vi tok syklene fatt gjennom en bit av sykkelruten Siljanleden som tok oss gjennom et eventyrlig vakkert område langs sjøen med dalarøde hus, velstelte hager og den ene idyllen etter den andre i vannkanten. Det sies at å besøke Dalarna i Sverige uten å besøke Tällberg er som å være i bryllup uten å se bruden. Kanskje det er noe i det, Tällberg viste seg iallefall å være et særdeles idyllisk sted, som selvsagt ble ekstra framhevet av det fine sommerværet.

 

Tällbergs camping - populært sted i sommervarmen
Fine gressletter mellom campingplassen og innsjøen der ettermiddagssola kan nytes i vannkanten
Det fantes mange områder rundt campingplassen hvor det fine været kunne nytes
Slike hus i gammel byggestil fantes det mange av i Tällberg
De fleste husene i området rundt Tällberg var malt i den tradisjonelle dalarøde fargen
Mange av hagene var innegjerdet av gammeldagse skigarder
Det fantes mange idyller i Tällberg
Et av Tällberg by's spisesteder med fin utendørs terrasse og nydelig utsikt ut over Siljansjøen
Her var det godt å sitte og nyte kaldt drikke i sommersola
På vår sykkeltur langs innsjøen kom vi forbi mange idylliske steder
En av mange Siljanperler
Siljanstrand - et av Tällbergs mange hotellkompleks
Kirkebåten i Tällberg som i tidligere tider fraktet folk til kirken
Solnedgangen over innsjøen var i en klasse for seg etter en varm og fin sommerdag