Fra flotte og velorganiserte, men litt for overfylte Fagernes Camping dro vi videre, og etter litt granskning av følgesvennen vår - yrappen - ble Elverum neste post på årets norgesferie. Elverum Camping ligger fint til ved Glomma, et fredelig sted med god plass til alle, og med fine friluftsmuséer som nærmeste nabo.

 

Vi parkerte Hymeren på grønt gress med bredsida mot sola og nøt roen og stillheten og den norske sommeren. Fra campingplassen og inn til byen gikk en fin sykkelsti langs Glomma, vi tok en tur til sentrum og bunkret litt både på Kiwi og på Vinmonopolet. Ved Elverum Camping ligger Norsk Skogmuseum – et flott område som tar for seg skog, jakt, fiske og friluftsliv. Flere gamle bygninger fortalte sin historie om tømmerdriften fra gammelt av.  Forserte vi broa over Glomma kom vi til Glomdalsmuseet, som er et av Nordens største friluftsmuseer med 92 bygninger spredt ut over et stort område. Bygningene er organisert i tun og stammer fra Tynset i nord til Finnskogen i sør. Det ble en fin vandring gjennom områder med historiske bygninger, de eldste helt fra 1600 tallet.

 

Norsk skogmuseum, hva er vel mer naturlig enn å ha statuer av elg som en velkomst her
Bygninger på skogmuseets flotte uteområde
Til Skogmuseet hørte en gammel fløterkoie fra Trysil
Gammel oppgangssag fra Hedmarken brukt i tømmerdriften
Prestøya med egen fiskeplass kun for barn
Broa over til Prestøya midt i Glomma
Bygninger på Glomdalsmuseet
Mange av bygningene på Glomdalsmuseet var organisert i tun
Dette har en gang vært en gammel kro - Petershagen Kro
Midtkammerstue fra Åsnes
Elverum er ikke bare museer - fint langs sykkelstien ved elva inn til sentrum
Fint og fredelig på Elverum Camping