7

Veien fra Gudvangen til Lærdal, en del av E 16, går stort sett i lange tunneller. Men innimellom åpenbarer det seg små tettsteder mellom de høye fjellene. Aurland i Sogn er et av dem. Her tilbragte vi et par dager ved bredden av Aurlandselva, før ferden gikk videre gjennom den lange Lærdalstunnelen og videre nedover mot Fagernes, et knutepunkt i Valdres.

 

Lunde Camping i Aurland, et idyllisk sted ved elva der strømmen gikk stri forbi på sin vei mot fjorden. Her var vi omgitt av høye fjell og med utsikt til beitende kuer på andre siden av elvebredden. Jo, det var litt trafikkstøy fra E16, men omgivelsene oppveide mer enn nok for det. Veien inn til sentrum av Aurland var kort, vi tok syklene fatt i litt grått vær med noen regndråper i lufta.

Tettstedet var det samme, slik vi husket det fra 6 år tilbake, dengang var vi her med personbil. Det ble mange og fine timer ved elvebredden i behagelig temperatur selv om sola var delvis fraværende, før vi senere på dagen syklet i motsatt retning langs elva. Veien fra Aurland går i retning Aurlandsdalen med bratte stigninger og mange tunneller, vi snudde lenge før vi kom så langt på syklene.

Etter to fine dager i Aurland ble Fagernes neste stopp. Fagernes Camping fint beliggende ved Strandefjorden var smekk full av ferieglade turister, kanskje litt for folksomt etter vår smak, men det er tross alt juli og ferietid. Været er fremdeles vekslende, men heldigvis har det vett til å regne fra seg på nattestid, nesten iallefall…. Vi ble på Fagernes i to dager der vi blant annet bedrev stolpejakt, var innom Valdres Folkemuseum og så oss omkring i nærmiljøet både til fots og på sykkel.

Aurland i Sogn - med skilt som forteller oss hvor ting befinner seg...
Frodig miljø i Aurland
Fin gammel bebyggelse i sentrum
En litt grå dag ved fjorden
Langs elva i Aurland
Parkert ved elvebredden på Lunde Camping i Aurland
Lunde Camping ligger fint til langs Aurlandselva
Fagernes Camping - et populært sted som ble fylt opp til siste plass og enda litt til i løpet av kvelden
Fagernes Camping ligger fint til ved fjorden
Gangbru over elva
Artig innslag langs en gangsti på Fagernes
Fint langs bredden av Strondafjorden
Smal gangbro over til den lille øya med det klingende navnet Vesleøye
Vi er tross alt i Valdres og avla Valdres Folkemuseum et aldri så lite besøk