Våren er i emning her på Sørlandet, og med den også en ny sesong av Hymerlivet. En mild marsdag fikk bilen endelig forlate vinterhiet i garasjen og myse mot vårsola igjen. Skodd med sommerdekk må det jo bli kystnære områder så tidlig på året- Grimstad er en utmerket by å starte en ny bobilsesong i - det har vi gjort tidligere også.

 

Bie Feriesenter – hyggelig sted i en hyggelig by. Og hva passet bedre enn å starte bobilsesongen når dag og natt er like lange – vårjevndøgn bærer bud om en lysere årstid – ingen tvil om det. Et knippe bobiler hadde funnet veien til Grimstad og Bie denne marshelgen. Søndagen var plassen nærmest tom for biler – men med bra værmelding ble vi et par dager ekstra.

Syklene kom tradisjonen tro fram igjen, sykkelturen gikk den ene dagen videre østover til tettstedet Fevik med velkjenteStrand Hotel flott plassert i vannkanten. Fevik er mer enn Strand Hotell, Fevik Havnepark med leirsted og Bagatell Camping liggende helt ytterst var også verd å ta en titt på. Tur på stranda ble det også denne marssøndagen, Storesand er en fin sandstrand lunt beliggende innerst i en bukt – i slike omgivelser smaker nista ekstra godt.

Men vi var ikke helt ferdige med Grimstadtraktene enda, mandagen åpenbarte seg med fint marssolskinn, dermed ble det området vest for byen som ble turmålet denne dagen. Groos badeplass med sandstrand og fine friluftsområder – her var det godt å nyte deilig vårvær. Området er flott tilrettelagt med store gressarealer, flere strender, bord og benker, gangstier og i tillegg en nyåpnet kafe nede ved sjøen.

 

Bie Camping, velkjent sted rett utenfor Grimstad
Er vi i Grimstad kommer vi ikke forbi båtene som ligger fortøyd i havna
I Grimstad kan man vandre langs vannkanten langs hele havnebassenget
På kirkebakken står kanonene fra en tid da ikke alle besøk var vennligsinnede
Strand Hotel ved sjøkanten på Fevik, hotellet kan jo ikke hete noe annet med den fine sandstranda rett utenfor
Rett rundt svingen for Strand Hotel ligger et minnesmerke fra krigen - Sandodden Fort som ble bygd for å beskytte nettopp hotellet innerst i bukta
Fra Strand Hotel og Sandodden fort strakte det seg en idyllisk gangvei langs sjøen inn mot Fevik Havnepark innerst i bukta
Storesand - fin sandstrand i en beskyttet bukt
På sykkeltur til Groos Friluftsområde
Groosebekken som renner ut i havet her ved Groos Friluftsområde
Det er flere fine sandstrender og lune bukter ved Groos Friluftsområde
Groos kafe med fin beliggenhet i sjøkanten
Området ved kafeen på Groos