Lillesand en ganske alminnelig onsdag i mars måned - kulissene er der, selv om det yrende folkelivet og sommersola ikke er helt til stede enda. 

 

Bryggene og serveringsstedene er tomme, gatene er stille bortsett fra en og annen lokal innbygger på vei til eller fra et eller annet. Og så en og annen bobilturist da, brygga på Kokkenes rommer noen bobiler, selv en ganske alminnelig onsdag i mars.

Etter å ha gjenopplevd gamle E-18 mellom Grimstad og Lillesand (noen år siden vi kjørte her sist), slo vi oss til på Tingsaker Camping istedet for bobilparkeringa inne i byen. Fin utsikt over sjøen og sandbankene som kommer opp i dagen ved fjære sjø. Det er fint på Tingsaker, og veien ned til sentrum er kun en kort spasertur unna. Selv om Lillesand i marsskrud ikke er helt det samme som Lillesand i sommerskrud, er det en hyggelig liten sørlandsby å rusle både bryggelangs og gatelangs i. Vi kjenner jo Lillesand fra sommerens soliga dagar, dengang vi måtte kjempe oss til en plass i gjestehavna for å få handlet matvarer hos Ole Olsen. Da gatene og bryggene var fulle av glade sommerfjes og softisen smakte fortreffelig på en benk i havna, før vi satte kursen utover mot den forlokkende skjærgården utenfor sørlandsbyen. Men båten er forlengst historie, Hymeren er trygt parkert på Tingsaker, og vi fikk noen fine timer i denne lille sørlandsbyen vandrende langs folketomme brygger som bare venter på turistene…

 

Lillesand en fin marsdag - det yrende båtlivet er helt fraværende så tidlig på året
Men det stunder mot påske, og noen båter har da fått vann under kjølen igjen etter vinteropplaget
Lillesands hyggelige havnefront som bare venter på sommerens storinnrykk
Spisestedene langs havna venter på sommergjestene
Påskeliljer på et hvitt stakittgjerde vitner om at våren er her
Lillesand har sin egen lille bystrand
Ingen sørlandsby uten de hvite trehusene - dette er Lillesands eldste bevarte trehus fra 1706
I 1825 ble dette huset bygget, og tjente som både skole og bolighus
Tingsalen, med en broket forhistorie som både skole, bank, kino, seilmakerloft, tingsted og forsamligslokale.
Mange av de gamle husene i Lillesand sentrum er fredede, som dette som ble solgt til kommunen som museum på 60 tallet
Ikke alle husene i Lillesand er hvite
Men rådhuset i Lillesand troner stort og hvitmalt litt tilbaketrukket fra hovedgata
Lillesands hovedgate - nesten folketom en onsdag i mars