Vi forlot Jæren med sola flommende over landskapet og med havet liggende blikk stille utenfor kyststrekningen. Kursen ble satt mot Eigerøya utenfor Egersund i strålende vakkert oktobervær.

 

Det er alltid spennende å utforske nye steder – de nærmeste par dagene var det Eigerøya vi hadde lyst til å bli litt kjent med. Skadberg Camping ligger flott til helt nede ved sjøen, i høstlig solskinn fant vi plass til Hymeren med fin utsikt ut over en blank og stille vannflate.

På Eigerøya er fyret hovedattraksjonen. Eigerøy Fyr ble bygget på midten av 1800 tallet og er Norges eldste støpejernsfyr der det ligger ytterst mot storhavet. Turen ut til fyret gikk i fint kystlandskap blant beitende husdyr, der grindene lå på rekke og rad langs stien. Det sies at det alltid blåser på Eigerøya, denne strålende oktoberdagen med sol fra skyfri himmel var det kun et lite drag i lufta her ute.

 

Parkert på Eigerøya med flott sjøutsikt
Fine grøntarealer og flott utsikt ut mot havet på Skadberg Camping
Vakkert høstlys med Skadbergstranden helt innerst
En ny dag gryr over Eigerøya
På vei ut til fyret på Eigerøya
Stien ut til fyret
Husdyrene holdes inne på beitene sine av solide grinder
Beitende husdyr langs stien ut til fyret
På vei mot fyret
Eigerøy Fyr - bygget på midten av 1800 tallet
Ut mot havet ytterst på Eigerøya

 

Med disse flotte dagene i vesterled setter vi punktum for Hymerlivet for i år. Vi har tilbragt en flott sesong i fedrelandet, fra den famlende starten i midten av april da vi våget oss over kommunegrensen i jakten på en campingplass som ikke var koronastengt…. Men det gikk seg til etterhvert, bobilåret 2020 ble faktisk ganske normalt, selv om det hverken ble lun dansk hygge eller tur til Öland på oss.

 

Takk for i år !