I løpet av denne sensommerferden i vårt vakre land har vi kjørt både på kryss og tvers i deler av Sør-Norge. Vi har sett både fjord og fjell, hav og hei, vidder, fjellvann og fossefall. Vi har brukt beina flittig, og vi har syklet milevis gjennom vakkert landskap.

Fra vakre Lærdal ved Sognefjorden har vi satt kursen hjemover igjen. Værmeldingen lovet bra disse siste dagene av denne ferien, dermed brukte vi noen dager på ferden hjem igjen. Etter en flott kjøretur fra Lærdal og over Hemsedalsfjellet ned mot Gol kjørte vi Hallingdalen videre nedover og overnattet ved idylliske Røsholmstranda ved Tyrifjorden.

Notodden ble neste stopp der vi stiftet bekjentskap med bobilparkeringen som er anlagt på tomta der det engang stod en stor produksjonshall tilhørende Tinfos Jernverk. En stor og romslig bobilparkering med sentral beliggenhet og de fasiliteter som trengs.

Fra Notodden fulgte vi E 134 vestover til vi kom til Seljord, parkerte Hymeren nesten i vannkanten på Seljord Camping og speidet etter sjøormen i fint og varmt sensommervær. Om vi ikke oppdaget noen sjøorm så ble vi belønnet med synet av fullmånen som steg opp over Seljordvannet da mørket falt på. Vi ble i Seljord i to døgn, grillet i augustsola og nøt den siste resten av sommeren på sykkelsetet gjennom et sensommerstille Seljord.

Den aller siste natten av denne ferden gjennom fedrelandet ble tilbragt ved Vatnedalsdammen, en stor demning i Bykle kommune i Setesdal. Den 120 meter høye demningen er en av Nord-Europas høyeste, et imponerende byggverk som er en del av reguleringen av Otras kraftanlegg.

Flott natur over Hemsedalsfjellet
Røsholmstranda - flott plass for fricamping ved Tyrifjorden
Tyrifjorden ligger blank og stille i gyllent kveldslys
Kvelden har senket seg over Tyrifjorden
Vi har kommet til Notodden der det var godt med plass på den store bobilparkeringen
Mørke skyer og tordenvær er på vei
Fint parkanlegg og gjestehavn ved bobilcampingen på Notodden
Store og fine grøntarealer på Seljord Camping som var neste stopp på ferden hjemover
Seljordtårnet der man kan speide etter den berømmelige sjøormen
Seljordvannets blanke overflate - men ingen sjøorm
Fullmånen stiger opp over vannet
Siste stopp var fredelig fricamp ved Vatnedalsdammen i Bykle
Vatnedalsdammen, en av Nord-Europas høyeste demninger
Steinfyllingen er 120 meter høy