Om turen med Flåmsbanen er verdens vakreste togreise skal være usagt, men både bratt og naturskjønn er den iallefall - denne togturen fra Flåm nede ved fjorden og opp til Myrdal stasjon langs Bergensbanen, som ligger 867 meter over havet.

 

Selve Flåm sentrum er vakkert i seg selv. Omgitt av høye fjell på alle kanter, og den grønne armen av Sognefjorden som ender helt inne ved bebyggelsen. Et vanlig syn i Flåm manglet dette året , nemlig cruiseskipene som har sin faste anløpsplass ved kaia. Men utenlandske tungemål var likevel ikke helt fraværende i den lille bygda mellom fjellene, utlendingene som gjestet Flåm denne sommeren kom landeveien. Vi tok inn på Flåm Camping, en velorganisert og fint beliggende plass som lå i etasjer oppover lia med utsikt til havneområdet. Været var med oss på denne unike togturen og viste oss et flott stykke Norge langs togskinnene til en av verdens bratteste jernbanestrekninger.

 

Flåmsbana - sagnomsust togreise som starter i Flåm i hjertet av Vestlandsnaturen
Toget tar oss innover i dalen til det gamle sentrum av Flåm der kirken fra 1600 tallet ligger sentralt plassert
Det er et vakkert landskap som glir forbi utenfor togvinduet
Rjoandefossen med sine 140 meter fritt fall er et vakkert syn der den kaster seg nedover fjellsiden
Snøkledte fjelltopper kommer til syne
Toget har en stopp ved Kjosfossen, der trolske toner fra den rødkledde huldra strømmer nedover fjellsiden
Toget klatrer stadig høyere, og høyfjellsterrenget begynner å gjøre seg gjeldende utenfor vinduene
Myrdal - endestasjon for Flåmsbanen
Flåm sentrum - havneområdet
Lekker grønnfarge på elva som renner ut i fjorden
Kveldsstemning ved fjorden i Flåm