Veien over Valdresflya - en av våre 18 nasjonale turistveier. Kanskje den vakreste ? Omgivelsene er storslåtte, man blir nesten grepet av en andektig følelse av å kjøre over her.
 

Vi hadde mange stopp på veien over, fra det høyeste punktet på 1389 meter over havet i litt lavt skydekke, til himmelen revnet og sola flommet over det vakre landskapet etterhvert som vi kom under tregrensen igjen. Vi passerte veien inn til utgangspunktet for turen over Besseggen. Stien som slynger seg oppover fjellsiden er godt synlig fra veien. Men over Besseggen skulle ikke vi, den turen tok vi for 16 år siden mens knærne enda var i stand til en slik vandretur. Mange biler parkert langs veien og på parkeringslommer vitnet om mye folk i området. Det er nok ikke bare Besseggen som lokker folk opp til områdene her. Vi stoppet for natten på Jotunheimen Caravan Park, fint beliggende omgitt av både fjellbjørk og små furutrær og med utsyn til snaufjellet som omgav hele plassen. Vi tok syklene fatt innover grusveiene som slynger seg rundt Nedre Sjoavatnet, en fin tur i variert terreng som også tok oss forbi den brusende elva Sjoa.

Utsikt over vannet Vinstre - Jotunheimvegen som går langs vannet kan så vidt skimtes
Flott høyfjellsterreng på Valdresflya
Riksvei 51 over Valdresflya - en nasjonal turistvei
Bobiler som har funnet seg et flott sted å fricampe
Veien går langs den bregrønne og frådende Sjoa
Øvre Sjodalsvannet - farget grønt av smeltevann
Jotunheimen Caravan Camp - et fint sted langs den nasjonale turistveien
På sykkel langs grusveiene rundt Nedre Sjodalsvannet
Vi kom fram med syklene her også
Sjoa - grønn og brusende
Flott grønnfarge på vannet
Det er mange turmuligheter langs den nasjonale turistveien
På vår vei med syklene passerte vi små hyggelige hytter langs veien