Rondane - slake vidder dekket av reinmose. Blinkende vann mellom alt det grønne. Vandrestier som slynger seg innover i landskapet. Beitende sauer. Mektige fjelltopper. En rislende fjellbekk. Steinvarder i landskapet. Stillhet. Uberørt natur.

 

Ved inngangen til Rondane Nasjonalpark ligger Høvringen, ei gammel setergrend som i dag består av hoteller, hytter og fjellstuer. Her tilbragte vi 4 solrike dager i et landskap som må være noe av det flotteste landet vårt kan by på. Rett utenfor stuedøra, eller kanskje heller bobildøra, lå nasjonalparken med sitt nettverk av vandreruter innover viddene.

Velsignet med flott sommervær ble Høvringen og Rondane en helt unik opplevelse… Noe av det mest fascinerende var stillheten inne på de reinmosedekte viddene. Det var helt, helt stille. Tankene ble uvilkårlig ledet hen på Aasmund Olavson Vinjes dikt “Ved Rondane” og en av strofene i diktet: “Det strøymer på meg så eg knapt kan andast”. Landskapet kan faktisk helt ta pusten fra en…. Vi pakket sekken, syklet grusveier så langt vi kom innover, og tok beina fatt videre. Vi gikk topptur og lot øynene hvile på det uberørte landskapet rundt oss. Vi nøt hvert minutt i vakre Rondane….

 

Rondane Haukliseter Fjellhotell - beliggende i fantastiske omgivelser på Høvringen
Toppen av Haukberget 1198 meter over havet - fjelltoppen som ligger bare 2-3 kilometer fra Haukliseter
Utsikten fra Haukberget
Vi tok syklene fatt innover grusveien mot Smuksjøster Fjellstue
Smuksjøseter Fjellstue ligger fint til med utsikt over Høvringsvatnet
Fra fjellstua der grusveien endte tok vi beina fatt videre innover mot Peer Gynt Hytta
En rislende fjellbekk
Området ved Peer Gynt hytta ligger foran oss
Spesielle fjellformasjoner ved Peer Gynt hytta
Rundt Peer Gynt hytta lå flere små bygninger hvor man kunne overnatte
Selve Peer Gynt hytta - grunnet koronaen var den dessverre stengt - så rømmevafler ble det ikke....
Iøyefallende detalj ved hytta
Sola går ned over Høvringen etter en flott dag
På vei mot Karihaugen og Anaripiggen - med bebyggelsen på Høvringen langt der nede
Topptur - fra Karihaugen kunne Galdhøpiggen skimtes i det fjerne
På vei mot Anaripiggen
Anaripiggen - 1211 meter over havet
Høyt til værs i Rondane