Første stopp på vår augustturne rundt i fedrelandet ble Skien. Vi parkerte Hymeren på bobilparkeringen i Skien Fritidspark og dro på stolpejakt. En spennende aktivitet som tok oss rundt både i sentrum og det flotte turterrenget rundt fritidsparken.

 

Skien er en by vi aldri har vært i før. Assosiert med både Henrik Ibsen og starten på Telemarkskanalen viste Skien seg å være en riktig fin by. Fritidsparken, der vi stod parkert, var et flott anlegg med aktivitetsmuligheter for både gammel og ung. Her fantes badeland, ishall, klatrepark, masse utendørs baner for allslags ballspill og masse mer. Og i tillegg et knippe stolper plassert i turterrenget som omgav parken – vi fikk en fin tur på beina på leting etter stolpene. Det fantes flust med stolper rundt omkring inne i sentrum av byen også. Kombinert med litt shopping og softis i vannkanten ble det litt stolpefangst her også. Vi ble i Skien i to dager og nøt godværet som endelig forbarmet seg over oss etter en heller kjølig og ustabil juli måned.

Fra Skien dro vi videre opp til Vikersund og verdens største hoppbakke, parkerte ved foten av unnarennet og tok trappene til topps av skiflyvningsbakken. En imponerende utsikt ble vi tilgodesett med her oppe fra, vel verd turen opp alle trappene… Synet av selve skiflyvningsbakken var storslått, både nedenfra og særlig fra oven. Modig er den som setter utfor her…….

 

Kanalbåten Victoria liggende til kai ved Hjellebrygga, kanskje det Skien er mest kjent for - i tillegg til Ibsen da
Flott monument som symboliserer tømmerfløtingen som fant sted i Skienvassdraget helt fram til 2005
Et annet monument vi kom forbi på vår jakt etter stolper - Rottejomfruen - en Ibsenskikkelse i et av hans skuespill
Langs Hjellevannet var det flotte grøntarealer med plass for alle
Skien sluse - som sluser båttrafikken fra havnivået opp til Hjellevannet og videre innover langs Telemarkskanalen
Bakkegata, på leting etter stolper kom vi forbi denne sjarmerende gatestubben - et gammelt arbeiderstrøk fra 1880 årene
Parkert i Skien Fritidspark
Klatreparken og store baner for ballspill i fritidsparken
Vikersundbakken - verdens største hoppbakke dannet kulissene for vår neste overnatting
Til topps i Vikersundbakken - det er langt ned til bunnen
Utsikten er formidabel her oppe fra
En stor - og flere mindre hoppbakker
Parkert med utsikt til verdens største hoppbakke