Fra opplevelser både i plankeby og bergstad, regn i Østerdalen og stillhet ved Femunden har vi satt kursen hjemover igjen. Vi er ikke så glade i å kjøre lange distanser om gangen, så hjemturen ble delt opp i flere etapper.

 

Fra Femunden kjørte vi de 8 milene ned til Trysil og slo oss til der i helga mens sommersola flommet over landet. Trysil er nok best kjent som et vintersportssted med sine nedfarter som vi hadde fin utsikt til fra  Trysilelva Camping. Sykkelturen opp mot skiheisene omkranset av hotell, spisesteder, leiligheter og hytter viste oss et forsommerstille Trysil. Men litt aktivitet var det da her, borte i klatreparken Høyt og Lavt vrimlet den yngre garde, pluss en og annen syklist som hadde som mål å forsere sykkeltraseéne oppover mot toppen av Trysilfjellet.

 

Parkert på Trysilelva Camping med fin utsikt til alpinbakkene.
Idyllisk langs Trysilelva med Bjønnstuggu der det hver dag serveres kaffe og vafler
Det hender Trysilelva går over sine bredder, noe som er markert med et flomål langs elva
Det hender Trysilelva går over sine bredder, noe som er markert med et flomål langs elva
Kveld i Trysil med en fin solnedgang over elva

 

Farvel til Trysil, ei bygd full av sommerlige grønnfarger. Vi har for alvor satt kursen hjemover, men fint sommervær gjorde at vi drøyde hjemkomsten så lenge som mulig. I deilig junisol og varme stoppet vi de neste to dagene ved Drammenselva der Hokksund Campingligger flott til. Vi har vært på Hokksund en gang tidligere, i gråvær og regn – denne gangen ble det altså full uttelling værmessig.

 

Hokksund båt og Camping - et fint sted ved Drammenselva
Små idyller langs elva
Lupinene står i full blomst nå i juni

 

Den aller siste dagen av denne flotte turen gjennom de østlige delene av Norge tilbragte vi på Rognstranda Camping i Bamble. Her hadde vi aldri vært før – vi kom til et fint og velordnet sted innerst i ei bukt, med høye fjell på den ene siden og vakkert skjærgårdslandskap videre utover på den andre siden. Noen av bobilplassene lå med fin utsikt ut over havet – et deilig motiv å hvile øynene på mens denne forsommerferden ebbet ut.

 

Parkert på Rognstranda med flott havutsikt
Fin sandstrand rett nedenfor campingplassen der folk badet og nøt det flotte sommerværet

 

Farvel til flotte Rognstranda – vi tar fatt på de siste milene tilbake til heimen og legger bak oss nok en flott tur hvor vi har fått se og oppleve deler av landet vårt hvor vi aldri har vært før. Nå får Hymeren hvile en stund før vi legger ut på neste oppdagelsesferd i vårt vakre land.