Vi fricamper ikke så ofte, men av og til dukker det opp en plass som bare går rett hjem hos oss. Vi dro fra vakre Røros og nedover mot Femunden med en slik plass i sikte. Bilder og beskrivelser hadde fortalt oss at her var det fint å fricampe.

 

Vi kom kort sagt til en perle av et sted – Dalsvika ved Femundens søndre bredd.  Godt beskyttet av furuskogen opp mot veien der suset av en og annen bil knapt hørtes. Rikelig plass til å parkere bilen med bredsiden mot bredden av Norges tredje største innsjø. Velsignet med en vindstille ettermiddag og kveld ble synet av Femundens blanke vannflate et nytt minne å ta med oss videre på Hymerlivets vei.

 

Fin lita bukt ved Femundens bredd
Fine plasser å fricampe på langs bredden av innsjøen
Dalsvika ved Femunden - en virkelig perle av et sted
Kvelden ved Femunden var blikk stille
Et gammelt vindskjevt båthus ved bredden
Etter en blikk stille kveld våknet vi til en like blikk stille morgen
Fricamping i nydelige omgivelser

 

Vi satte oss på hver vår sykkel og syklet oppover et stykke langs Femunden som faktisk er 6 mil lang. Oppover langs bredden kom vi forbi flere idylliske steder ned mot sjøen. En og annen hytte lå inne mellom furutrærne, ellers var det bare naturen og vannet og de snødekte fjellene i bakgrunnen – et vakkert stykke Norge.

 

Vestre Sorken - idyllisk lite sted med gapahuk, badebrygge, bålpanne og bord og benker
Det var ganske høy vannstand i innsjøen på grunn av smeltevannet
Ved Femundstunet
En deilig dag ved Femunden er over