Det var akkurat det det var - disse aprildagene på Byglandsfjord. Balsam for sjelen - i dobbel forstand. Været var strålende - sol fra skyfri himmel, vindstille og nesten sommerlig temperaturer.

Da vi kom til Neset CampingByglandsfjord en solrik søndag i april ble vi gledelig overrasket. Odden ut mot innsjøen var nesten helt fylt opp av bobiler der folk bare nøt det fine været, og satte virkelig pris å være på tur igjen. Det var rett og slett balsam for sjelen å erfare at verden så normal ut – til tross for alt det som har preget oss alle nå i mange uker. Det preger oss fremdeles, men vi har begynt på veien tilbake til et normalt liv.

Vi parkerte Hymeren med utsikt ut over Byglandsfjorden, fant fram stoler og bord og kjente hvor godt det var at sola varmet igjen. Slo av en prat med naboen – selvsagt på behørig avstand – syklet til sentrum av Byglandsfjord, og besteg Tjovhola som ligger i fjellsiden 386 meter over havet.

 

Bobiler i solskinnet på Neset Camping
Våren har gjort sitt inntog ved Byglandsfjorden i form av blomstrende påskeliljer
En liten oase ved fjorden

 

Dagen etter opprant like fint som den forrige sluttet. Sola skinte, Byglandsfjorden lå blikk stille, og dagen innbød til en tur på sykkelsetet. Veien fra Neset Camping og ned til tettstedet Byglandsfjord er bare 2,5 kilometer lang, men man er prisgitt å sykle langs riksvei 9 uten hverken veiskulder eller sykkelsti. Heldigvis var det liten trafikk på riksveien denne mandags formiddagen, så sykkelturen forløp helt uproblematisk.

 

Vi kom over en idyllisk liten plass i utkanten av tettstedet Byglandsfjord, hvor vi hadde en rast i finværet
Her var fine brygger for fortøyning av båter, selv om vannstanden var lavere enn normalt

Fra gammelt av gikk det jernbane opp til Byglandsfjord – den gamle stasjonsbygningen fungerer i dag som bibliotek

Brygga hvor dampbåten som trafikerer Byglandsfjorden på sommerstid legger til – M/S Bjoren

Tjovhola oppe i fjellsiden over Byglandsfjorden

Utsikt til Neset Camping fra stien oppover
Oppe ved hola etter en bratt tur
Utsikten ut over fjorden var flott her oppe fra