Sol og fint vær, men dog litt kald vind. Hva er vel da bedre enn å kle seg i vindtett og varmt tøy og sette seg på sykkelsetet de 3-4 kilometerne fra Åros Feriesenter og bort til tettstedet Langenes.

 

Langenes er ei lita bygd i tidligere Søgne kommune, som ligger langs Nordsjøveien – den ytre veien langs kysten i Agder. Bygda var tidliere mest kjent for sitt fiske og fiskemottak, som forlengst er nedlagt.

Dagens Langenes består av en del hyttebebyggelse i tillegg til de fastboende – her bygges det stadig nytt som er med på å øke folketallet i bygda. Langenes har fine friområder med svaberg ut mot sjøen – som nok kan være værharde når sydvesten står på her. Litt lunere i Lauviga, hvor vi hadde en fin rast i aprilsola før sykkelturen tilbake til campingen og bilen igjen.

 

Det autentiske Langenes, med en gammel brygge og en rødmalt sjøbod
Sjønære hytter og sjøboder ved havet på Langenes
Røde sjøboder både til redskaper og til folk
Hjemmehavn for fiskebåter
Det finnes mange slike hytteidyller ved kysten på Langenes
Lauviga - en skjermet bukt ved sjøen - fint tilrettelagt for friluftsliv