Sol og fint vær, men dog litt kald vind. Hva er vel da bedre enn å kle seg i vindtett og varmt tøy og sette seg på sykkelsetet de 3-4 kilometerne fra Åros Feriesenter og bort til tettstedet Langenes.
Langenes er ei lita bygd i tidligere Søgne kommune, som ligger langs Nordsjøveien - den ytre veien langs kysten i Agder. Bygda var tidliere mest kjent for sitt fiske og fiskemottak, som forlengst er nedlagt. Dagens Langenes består av en del hyttebebyggelse i tillegg til de fastboende - her bygges det stadig nytt som er med på å øke folketallet i bygda. Langenes har fine friområder med svaberg ut mot sjøen - som nok kan være værharde når sydvesten står på her. Litt lunere i Lauviga, hvor vi hadde en fin rast i aprilsola før sykkelturen tilbake til campingen og bilen igjen. 17. april 2020
Sol og fint vær, men dog litt kald vind. Hva er vel da bedre enn å kle seg i vindtett og varmt tøy og sette seg på sykkelsetet de 3-4 kilometerne fra Åros Feriesenter og bort til tettstedet Langenes.
Langenes er ei lita bygd i tidligere Søgne kommune, som ligger langs Nordsjøveien - den ytre veien langs kysten i Agder. Bygda var tidliere mest kjent for sitt fiske og fiskemottak, som forlengst er nedlagt. Dagens Langenes består av en del hyttebebyggelse i tillegg til de fastboende - her bygges det stadig nytt som er med på å øke folketallet i bygda. Langenes har fine friområder med svaberg ut mot sjøen - som nok kan være værharde når sydvesten står på her. Litt lunere i Lauviga, hvor vi hadde en fin rast i aprilsola før sykkelturen tilbake til campingen og bilen igjen. 17. april 2020
Sol og fint vær, men dog litt kald vind. Hva er vel da bedre enn å kle seg i vindtett og varmt tøy og sette seg på sykkelsetet de 3-4 kilometerne fra Åros Feriesenter og bort til tettstedet Langenes.
Langenes er ei lita bygd i tidligere Søgne kommune, som ligger langs Nordsjøveien - den ytre veien langs kysten i Agder. Bygda var tidliere mest kjent for sitt fiske og fiskemottak, som forlengst er nedlagt. Dagens Langenes består av en del hyttebebyggelse i tillegg til de fastboende - her bygges det stadig nytt som er med på å øke folketallet i bygda. Langenes har fine friområder med svaberg ut mot sjøen - som nok kan være værharde når sydvesten står på her. Litt lunere i Lauviga, hvor vi hadde en fin rast i aprilsola før sykkelturen tilbake til campingen og bilen igjen. 17. april 2020

Det autentiske Langenes, med en gammel brygge og en rødmalt sjøbod

Sjønære hytter og sjøboder ved havet på Langenes

Sjøen er alltid nærværende på Langenes

Røde sjøboder både til redskaper og til folk

Hjemmehavn for fiskebåter

Små avstikkere med sykkelen fører til små idyller som dette

Lykken er kanskje en rød liten hytte ved sjøen på Langenes - med egen båtplass......

Det lå 3-4 fiskebåter til kai på Langenes

Fiskebåten Lillevig av Kristiansand

En liten bukt ut mot havet på Langenes

Det finnes mange slike hytteidyller ved kysten på Langenes

Lauviga - en skjermet bukt ved sjøen - fint tilrettelagt for friluftsliv

Fin liten sandstrand i bukta

Badebrygge