Det ER tid for sesongstart - selv om mye av gleden og forventingen er satt i skyggen av det vi alle er opptatt av i disse dager - koronaen og begrensningene pandemien setter for oss. Vi kom i et dilemma etter påske. En nødvendig jobb skulle gjøres i huset vårt denne uka, en jobb som var avtalt for lenge siden og som gjør at vi ikke kan bo i huset.
Planen var jo å dra avsted i Hymeren - men det var før koronaen. Men Hymeren står jo klargjort i garasjen, og jobben kan ikke utsettes. Dermed ble det sesongstart i midten av april - med en liten bismak. Det var få aktuelle steder vi kunne dra. Innenfor Kristiansand kommunes grenser var det kun en åpen campingplass - og ellers begrensede muligheter for fricamping. Dermed dro vi de to milene vestover til Åros Feriesenter, som ligger i Søgne - tidligere egen kommune som nå er innlemmet i storkommunen Kristiansand. Åros Camping ligger fint til ved sjøen - med fine områder for turer både til fots og på sykkel. Mellom Åros og tettstedet Høllen er det opparbeidet en flott strandsti på drøye 2 km langs sjøen. Stien følger sjøen bortover mot Høllensanden og Høllen Brygge med gjestehavn, butikk og serveringssted på bryggekanten. Nå i koronatiden midt i april var det heller stille på Høllen Brygge - men fint likevel i aprilsola - dog med litt kald vind. 15. april 2020
kk
Åros Feriesenter med egen strand og basseng - som enda er i vinterdvale
Tekst
En strand helt for seg selv.....
Gjestehavna ved Åros Feriesenter
Dekorativt på stranden ved Åros
Strandstien mellom Åros Feriesenter og Høllen. Flott tilrettelagt langs sjøkanten med gangstier i treverk, mur eller asfalt - her kan man vandre nesten i vannkanten.
En liten oase langs den flotte strandstien
Fin gangvei over stranden mellom Åros og Høllen
Et lite sankthansbål langs strandstien
Stien er bygget i tre inntil fjellet
Høllesanden - stranda mellom Åros og Høllen
En vakker liten sel på Høllesanden
Fin trehusbebyggelse langs strandstien inn mot Høllen
Hyggelig og maritimt i havna innerst i Høllen
Båthavna i Høllen
Et kunstverk skuer ut over havet ytterst i havna i Høllen

Rutebåten "Høllen" som går ut til Ny-Hellesund - vakker uthavn i Søgne-skjærgården

Fine strandområder mellom Åros og Høllen
Strandsti