Det ER tid for sesongstart - selv om mye av gleden og forventingen er satt i skyggen av det vi alle er opptatt av i disse dager - koronaen og begrensningene pandemien setter for oss. Vi kom i et dilemma etter påske. En nødvendig jobb skulle gjøres i huset vårt denne uka, en jobb som var avtalt for lenge siden og som gjør at vi ikke kan bo i huset.

 

Planen var jo å dra avsted i Hymeren – men det var før koronaen. Men Hymeren står jo klargjort i garasjen, og jobben kan ikke utsettes. Dermed ble det sesongstart i midten av april – med en liten bismak. Det var få aktuelle steder vi kunne dra. Innenfor Kristiansand kommunes grenser var det kun en åpen campingplass – og ellers begrensede muligheter for fricamping. Dermed dro vi de to milene vestover til Åros Feriesenter, som ligger i Søgne – tidligere egen kommune som nå er innlemmet i storkommunen Kristiansand.

Åros Camping ligger fint til ved sjøen – med fine områder for turer både til fots og på sykkel. Mellom Åros og tettstedet Høllen er det opparbeidet en flott strandsti på drøye 2 km langs sjøen. Stien følger sjøen bortover mot Høllensanden og Høllen Brygge med gjestehavn, butikk og serveringssted på bryggekanten. Nå i koronatiden midt i april var det heller stille på Høllen Brygge – men fint likevel i aprilsola – dog med litt kald vind.

 

Åros Feriesenter med egen strand og basseng - som enda er i vinterdvale
En strand helt for seg selv.....
Strandstien mellom Åros Feriesenter og Høllen. Flott tilrettelagt langs sjøkanten med gangstier i treverk, mur eller asfalt - her kan man vandre nesten i vannkanten.
En liten oase langs den flotte strandstien
Fin gangvei over stranden mellom Åros og Høllen
Stien er bygget i tre inntil fjellet
En vakker liten sel på Høllesanden
Fin trehusbebyggelse langs strandstien inn mot Høllen
Hyggelig og maritimt i havna innerst i Høllen
Rutebåten “Høllen” som går ut til Ny-Hellesund – vakker uthavn i Søgne-skjærgården