September kan by på variasjoner. For nøyaktig ett år siden raste stormen Knud over det sørlige Norge. I år gjorde sommeren comeback med sol og vindstille på samme tidspunkt.
Et eventyrlig sommervær ble oss til gode denne septemberhelgen ved Telemarkskanalen. En nesten fullsatt Telemark Kanalcamping, vindstille og temperaturer langt over 20 grader - ja vi elsker september. Telemark Kanalcamping er en av våre favoritter i Telemark. En flott plass å være ved bredden av Telemarkskanalen. Det er sent i sesongen, og kanalbåtene har forlengst sluttet å seile langs kanalen. Det er høststille ved slusene, ikke en eneste båt venter på å bli sluset igjennom. Men når høsten viser sommertendenser er det bare vakkert langs denne vannveien i det indre av Telemark. Vi fikk noen flotte dager her med avslappende timer i solveggen og fine turer på sykkel langs en høststille kanal. 21. september 2019
En blikk stille Telemarkskanal
Frokost i det fri
Så fin kan september være
Flytebryggene ved campingen - forlatt av sommerens badegjester
Kulpen - der noen ender bryter den blikkstille vannflaten
Broa over innløpet til Kulpen
Ved Lunde Slusepark
Bobiler parkert ved Kulpen på Telemark Kanalcamping
Stille på kanalen
Slusene på Lunde
Vi tok en sykkeltur langs kanalen i det flotte høstværet. Et lite stykke fra Lunde ligger Kjeldal sluser idyllisk ved kanalen. Her finnes to sluser som må forseres for å komme forbi vannfallet ved Kjeldal
Vannfallet ved Kjeldal Sluser
Slusene ved Kjeldal
Et lite stykke oppover kanalen fra Kjeldal ligger de tre slusene ved Hogga. Dette er de øverste slusene i Telemarkskanalen. Idyllisk plassert med en bobilparkering på den ene siden og sykkelveien langs kanalen på den andre siden.
Slusene ved Hogga

Den nederste slusa ved Hogga med bobilparkeringen liggende så fint ved kanalen

Etter en nydelig septemberlørdag med sykkeltur i finværet til slusene ved Kjeldal og Hogga, opprant søndagen med like flott vær. Telemark Kanalcamping ble langsomt tømt for helgens bobiler, men i det fine været valgte vi å bli til mandagen. Syklene kom fram igjen, og med niste og drikke i sekken satte vi kursen mot Vrangfossvegen og det flotte sluseanlegget ved Vrangfoss. Et flott stykke kanalhistorie på en flott septembersøndag.
Veien går i bro over slusene ved Vrangfoss
Slusene består av 5 løftekamre og en løftehøyde på 23 meter
Et av slusekamrene
Idyllisk ved slusene i det fine høstværet med sommerlige temperaturer
Solid gammel sluseport
Innløpet til den øverste slusa ved Vrangfoss
Vrangfoss sluser - med løftehøyden på 23 meter
Slusevokterboligen beliggende på en høyde ved slusene
Den fine slusevokterboligen - hvor det denne søndagen ble holdt barnedåp
De fem slusekamrene på rekke og rad oppover
Vel tilbake på campingen etter en flott sykkeltur var det ikke mange bilene igjen rundt oss. Det hersket en egen ro over plassen - blandet med litt vemod - bobilsesongen går mot slutten og Hymeren skal snart parkeres hjemme i garasjen for vinteren......
Warning: Undefined variable $background in /customers/f/2/1/hymerliv.no/httpd.www/wp-content/plugins/hootkit/widgets/announce/view.php on line 12 Warning: Undefined variable $fontcolor in /customers/f/2/1/hymerliv.no/httpd.www/wp-content/plugins/hootkit/widgets/announce/view.php on line 12 Warning: Undefined variable $background in /customers/f/2/1/hymerliv.no/httpd.www/wp-content/plugins/hootkit/widgets/announce/view.php on line 19 Warning: Undefined variable $icon in /customers/f/2/1/hymerliv.no/httpd.www/wp-content/plugins/hootkit/widgets/announce/view.php on line 21 Warning: Undefined variable $iconcolor in /customers/f/2/1/hymerliv.no/httpd.www/wp-content/plugins/hootkit/widgets/announce/view.php on line 22
21. september 2019