September kan by på variasjoner. For nøyaktig ett år siden raste stormen Knud over det sørlige Norge. I år gjorde sommeren comeback med sol og vindstille på samme tidspunkt.

 

Et eventyrlig sommervær ble oss til gode denne septemberhelgen ved Telemarkskanalen. En nesten fullsatt Telemark Kanalcamping, vindstille og temperaturer langt over 20 grader – ja vi elsker september.

Telemark Kanalcamping er en av våre favoritter i Telemark. En flott plass å være ved bredden av Telemarkskanalen. Det er sent i sesongen, og kanalbåtene har forlengst sluttet å seile langs kanalen. Det er høststille ved slusene, ikke en eneste båt venter på å bli sluset igjennom. Men når høsten viser sommertendenser er det bare vakkert langs denne vannveien i det indre av Telemark. Vi fikk noen flotte dager her med avslappende timer i solveggen og fine turer på sykkel langs en høststille kanal.

 

Ved Lunde Slusepark
Stille på kanalen
 

Vi tok en sykkeltur langs kanalen i det flotte høstværet. Et lite stykke fra Lunde ligger Kjeldal sluser idyllisk ved kanalen. Her finnes to sluser som må forseres for å komme forbi vannfallet ved Kjeldal.

 

Vannfallet ved Kjeldal Sluser
Slusene ved Kjeldal
 

Et lite stykke oppover kanalen fra Kjeldal ligger de tre slusene ved Hogga. Dette er de øverste slusene i Telemarkskanalen. Idyllisk plassert med en bobilparkering på den ene siden og sykkelveien langs kanalen på den andre siden.

 

Slusene ved Hogga

Den nederste slusa ved Hogga med bobilparkeringen liggende så fint ved kanalen

 

Etter en nydelig septemberlørdag med sykkeltur i finværet til slusene ved Kjeldal og Hogga, opprant søndagen med like flott vær. Telemark Kanalcamping ble langsomt tømt for helgens bobiler, men i det fine været valgte vi å bli til mandagen. Syklene kom fram igjen, og med niste og drikke i sekken satte vi kursen mot Vrangfossvegen og det flotte sluseanlegget ved Vrangfoss. Et flott stykke kanalhistorie på en flott septembersøndag.

 

Slusene består av 5 løftekamre og en løftehøyde på 23 meter
Idyllisk ved slusene i det fine høstværet med sommerlige temperaturer
Slusevokterboligen beliggende på en høyde ved slusene
De fem slusekamrene på rekke og rad oppover

 

Vel tilbake på campingen etter en flott sykkeltur var det ikke mange bilene igjen rundt oss. Det hersket en egen ro over plassen – blandet med litt vemod – bobilsesongen går mot slutten og Hymeren skal snart parkeres hjemme i garasjen for vinteren……