Sandhornøya – før vi dro hjemmefra ble vi anbefalt å dra ut hit. Det gjorde vi, og kom til et lite paradis med krystallklar og grønnturkis sjø, hvite strender, fredelige gårder, fiskebåter og lystbåter – og ikke minst, omgitt av høye fjell.

Midt på øya kneiset det 994 meter høye Sandhornet ut over det hele, synlig fra store deler av øya. Sandhornøya er landfast med bro, i tillegg går det en ferge fra syd på øya og over til fastlandet. Vi kjørte av riksvei 17, over broa og fulgte den smale og til dels svingete fylkesveien rundt nordsiden av øya. Det fantes en bobilparkering på øyas vestside, her var det rikelig med plass, flott utsikt både til sjøs og til fjells, strøm og tømmemuligheter. I tillegg lå Sparbutikken som nærmeste nabo, greit når kjøleskapet skal fylles opp igjen. På vakre Sandhornøy ble vi i to dager. I fint sommervær syklet vi de 16 kilometerne ut til Langsanden. Som navnet antyder, en lang, hvit og vakker sandstrand.

8. august 2019

Foran bilen hadde vi utsikt til det høye Sandhornet
Like ved siden av bilen lå en fin sandstrand
Krystallklart vann rett bak bilen
Sandhornet, synlig fra nesten overalt på øya
På Sandhornøya fantes det en liten campingplass med noen fastliggere og plass for et knippe døgngjester - hyggelig plass ved sjøen
Fint i fjæra ved campingplassen
Lysthus ved sjøen på Hustad Camping
En litt større sandstrand på andre siden av havna i Vår, hvor vi bodde
En vakker solnedgang ble oss til ære den første kvelden på Sandhornøya
Neste dag opprant like fin som den forrige sluttet - frokost med sjøutsikt
Morgenstemning i Våg
Utsikt mot øya Fleina med høye fjell - ut hit gikk det hurtigbåt
Lystbåthavnen bak moloen med Fleina i bakgrunnen

 

Langsanden, den 2 km lange hvite sandstranden på Sandhornøya – hit ut dro vi på syklene en stille og fin solskinnsdag. Vi kom til en nydelig strand i vakre omgivelser, plukket skjell på stranda og nøt synet av nordlandsnaturen som omgav oss på alle kanter. Den 16 km lange sykkelturen ut hit var en opplevelse i seg selv……

 

På sykkeltur til Langsanden kom vi forbi vakre kystperler
Fargerikt langs den grønne fjorden
På vei mot Langsanden som vi såvidt kan skimte i det fjerne
Framme ved den hvite og innbydende sandstranda
Langsanden var full av vakre skjell, noen av dem ble med oss hjem
På vei tilbake igjen kom vi forbi flere andre vakre sandstrender
Fin solnedgang den siste kvelden på Sandhornøya