Etter to flotte dager ved Torghatten dro vi videre oppover Kystriksveien. Ikke så lange kjøredistansen var unnagjort før vi kom til Horn ferjekai. Her kunne vi velge mellom to ferjestrekninger - enten videre nordover på fastlandet eller ut til øya Vega. Vi valgte den siste.

 

Vegaøyan – øyriket som består av tilsammen 6500 øyer, holmer og skjær – innlemmet i Unescos verdensarv. Ærfugldriften på øyene er hovedgrunnen til denne prestisjetunge utmerkelsen. 

Ærfugl så vi ikke noe til på Vega, ettersom vi forstod holder fuglene mer til ute på småøyene enn på hovedøya Vega.

Men vi fikk en fin sykkeltur gjennom Vegas landskap langs veien som gikk både kystnært og inne på øya. Ved ferjeleiet fant vi plass til Hymeren på en hyggelig selvbetjent oppstillingsplass i tilknytning til øyas gjestehavn. Selvbetjening basert på tillit – her var det bare å parkere bilen, koble til strøm og bruke vaskemaskin og tørketrommel – kostnadene for alt kunne vippses ved avreise.

Etter stort sett bare sol og varmt, fint vær siden vi reiste hjemmefra, fikk vi en dag med overskyet vær her på Vega, selv om sola prøvde å bryte igjennom av og til, uten særlig hell….

 

Parkert på øyas bobilparkering med nærhet til ferjehavna
I havna legger det til ferjer både fra ferjeleiet syd og nord for Vega
Servicehuset i havna som deles mellom gjestende båter og bobiler
Lysthus til fri avbenyttelse
Hyggelige feriehus til leie i havna - her var det mange tyskere.....
Ferja har forlatt Vega med kurs for fastlandet
Koselig båthavn på Vega
Sted for fricamping ?
Villsauer på beite på Vega