Det er mange ferjestrekninger langs kystriksveien. Fra Vega dro vi inn til fastlandet igjen på lørdagen, en dag som forøvrig bare hadde to ferjeavganger fra øya og i den retninger vi skulle.

 

Finværet vi har hatt siden vi dro hjemmefra så ut til å ha tatt en pause. Lavt skydekke snøt oss for synet av fjellkjeden De syv søstre da vi passerte Sandnessjøen. Ikke noe å gjøre med det, vi nøt likevel kjøreturen mellom ferjeleiene gjennom Nordlands fantastiske natur.

Etter den andre ferjeturen denne lørdagen kom vi til Nesna. Her stoppet vi på Havblikk Camping, og fikk flott havblikk fra plassen der vi parkerte. Om skydekket var lavt, var til gjengjeld sjøen tilnærmet blikk stille med den eiendommelige mørkegrønne fargen vi har sett flere steder nå her nord. Vi lar oss også fascinere av tidevannsforskjellen som må være på nærmere 2 meter, dette er vi ikke vant til fra Sørlandet.

Nesna har anløp for Hurtigruten, ved sekstiden søndag morgen kunne jeg gløtte ut soveromsvinduet i bobilen og se det majestetiske synet av skipet som kom glidende på blikkstille fjord inn mot havna. Litt for tidlig å stå opp for å fotografere, men neste anløp av sørgående hurtigrute klokka 10.30 ble behørig festet til minnebrikken i kameraet.

Skyene ville liksom ikke slippe sola igjennom disse to dagene vi tilbragte på Nesna, og været var heller kjølig. Men syklene kom fram likevel, og tok oss langs en smal bygdevei innover fjorden, omkranset av velstelte gårder og hus, beitende kuer og sauer, og sjøen der nede hvor lavvannet blottla store arealer med strender og tang.

 

De sju søstre - med ansiktene skjult av det lave skydekket
Helgelandskysten er vakker - selv om skydekket er lavt

En stopp ved Helgelandsbroa på veien mot Nesna

Framme i Nesna med sin store lystbåthavn
Nesna's lille fiskergutt
Velstelte røde sjøboder i havna
Flott fiskebåt som kom inn fra fiske og la til i havna
Lavvann på strendene
Sørgående hurtigrute har anløp på Nesna ved 10.30 tiden om formiddagen
Sykkeltur langs fjorden innover fra Nesna bragte oss forbi fine områder ved sjøen
Her beitet kuene i vakkert kystlandskap
Lokalbefolkningen visste å gjøre det trivelig rundt seg