Etter en handletur i regn og torden over tyskegrensa kjørte vi inn i Danmark igjen og satte kursen østover. Vi hadde plottet inn Lærkelunden Camping på GPS'en og kom til et særdeles velholdt og idyllisk sted beliggende helt ned til Flensborg Fjord.

 

Vi parkerte bilen på en av de opparbeidene bobilplassene helt ned til vannet og nøt utsikten – ingenting mellom oss og vannet – her var det aldeles nydelig. Litt grått og trist og vått og vindfullt vær kullkastet grillplanene og gjorde at vi tilbragte den første ettermiddagen og kvelden innendørs etter en lang og god tur på beina langs Gendarmstien som gikk langs fjorden forbi campingen. 

Dagen etter opprant med en grå tåkedis over en stille fjord – tåkedisen lettet etterhvert og gav oss fint solskinn istedet. Syklene kom fram og tok oss inn til byen Gråsten 2 kilometer unna.

Trolsk morgenstemning ved fjorden
Badebrygga som gikk ut i fjorden rett ved siden av plassen vår

 

Gendarmstien – et lite stykke historie som gikk gjennom campingplassen rett ved siden av der vi stod parkert nede ved vannet. Stien er 84 kilometer lang og starter ved Padborg ved tyskegrensa og følger kysten oppover til Høruphav på Als.

Stien har navnet sitt etter de gamle grensegendarmer som voktet landegrensen mellom Danmark og Tyskland, og kontrollerte skipsfarten mellom landene. Patruljeringen foregikk til fots. Hver enkelt gendarm hadde sitt stykke av stien å patruljere.

Denne historiske stien er etterhvert blitt en populær vandrerute, vi observerte flere vandrere med full oppakning på ryggen  langs stien.

Vi nøyde oss med noen få kilometer av denne flotte vandreruten – det må helt sikkert være en opplevelse å gå alle de 84 kilometrene fra ende til annen – dog med innlagte overnattinger underveis. 

 

Stien sees til venstre i bildet
Stien går i bro over bekken som renner ut i fjorden
Stien passerte sjarmerende gamle bolighus
Brygge med fiskeredskaper langs stien.
Løvetannen blomstrer langs gendarmstien
Gendarmstien går helt i vannkanten

 

Med bare 2 km inn til Gråsten ble det en bytur denne lørdagen. Sentrum av Gråsten var imidlertid ikke mye å rope hurra for. Vi fant fram til en hovedgate omtrent utdødd en lørdag formiddag…..

Vi fant Gendarmstien som passerte byen langs vannkanten og fulgte den en stykke ut av byen. Litt innkjøp var nødvendig – vi syklet innom Superbrugsen før det fine været lokket oss tilbake til campingplassen. Der  fikk vi noen fine timer i sola før mørke skyer trakk over og regnet var over oss – akkurat slik yr meldte….

 

Gendarmstien passerte foran ferieboliger langs sjøkanten inne i byen
Gamle fiskebåter og moderne leiligheter i skjønn forening langs sjøkanten i Gråsten