Påskeferien er ikke over enda – vi kjørte fra Lærkelunden Camping og oppover et stykke til vi kom til Årøsund.

 

Her fantes en hyggelig marina med plasser både for bobiler og båter. Vi parkerte med fronten mot vannet og kunne følge med på aktivitetene i havna.

Årøsund var et hyggelig lite sted, med marinaen med tilhørende fasiliteter som et midtpunkt. I tillegg fantes den sedvanlige havnegrillen, fergen til Årø tvers over sundet, gamle og ærverdige Årøsund Badehotel, og et steinkast unna en av Danmarks største campingplasser.

Vi ble i Årøsund i to dager, hygget oss i finværet, utforsket omgivelsene på sykkel og tok fergen over den den lille øyperlen Årø hvor vi tilbragte noen timer i fint solskinn og litt kald vind.

Parkert på stellplassen i Årøsund med fin utsikt til havna og servicebygget
Stolte gamle skuter i Årøsund

 

Vi tok syklene fatt utpå ettermiddagen og tittet litt på omgivelsene rundt Årøsund – forbi badehotellet og bort mot den store campingplassen som lå halvannen kilometer borte.

 

Stranden ved Årøsund og den lille øya Årø som lå rett over sundet fra fastlandet
Fine og grønne omgivelser ved Årøsund
Årøsund Badehotell med fin beliggenhet

 

Øya tvers over sundet – Årø – måtte jo selvfølgelig utforskes.  Vi tok syklene med oss på ferja over – en 10 minutters tur før vi kunne sykle i land på denne lille øyidyllen. 

På Årø bor det i underkant av 1000 mennesker. Her er det meste av jorda dyrket mark – her finnes campingplass, vingård, en liten tettbebyggelse ved havna, flere spisesteder og overnattingssteder, samt båthavn både for fastboende og gjestende.

Årø var en opplevelse, der vi syklet rundt hele øya med duften av nygjødslet åker hengende i neseborene, og synet av gule rapsåkre mot den blå himmelen. 

 

Havna på Årø med lokale båter
Ferja liggende til kai på Årø

Brummers Gård på Årø, med kafe, utleining til arrangementer, utflukter etc

Årø Camping - en riktig hyggelig campingplass midt på øya - kanskje noe for Hymeren......
På Årø fantes en vingård - med marker for dyrkning av vinrankene
Stranden på yttersiden av Årø - ut mot Lillebælt
Ikke den store biltrafikken på Årøs smale veier
Gul rapsåker mot blå himmel