Møgeltønder - denne lille landsbyen bare en liten mil fra tyskegrensa - ble vårt neste mål. Vi kom til en liten by med rundt 850 innbyggere, et slott, en slottsgate og en campingplass, og i tillegg en masse sjarmerende gamle hus.
  Slottet Schackenborg, hvor prins Joachim av Danmark bodde fram til 2014, har dannet utgangspunktet for byen og en av Danmarks mest sjarmerende gater – slottsgaten – kranset av en rekke gamle mursteinshus og en allé av flotte trær. Gaten var dog dårlig egnet for sykling med sin brosteinsbelegning – her var det enklest å leie syklene. Møgeltønder var sjarmerende, men så stille, så stille. Her fantes ikke butikker, kun en antikvitetshandel, et par små kafeer som ikke var åpne, og Slotskroen hvor man helt sikkert kunne nyte et bedre måltid. Vi manglet brød, og det eneste stedet vi kunne få kjøpt noe utenom det ovennevnte, var hos Købmanden et stykke oppover langs hovedveien – butikken minte forøvrig om en landsens dagligvarehandel for 30 år siden. Campingplassen var både fin og velholdt – vi parkerte bilen i varm og stikkende aprilsol – forvarsel om tordenværet som var på vei dagen etter. Når vi er så nær tyskegrensa, ble det en liten tur ned dit for å fylle opp rommet under dørken med både rødt og hvitt og rosé – godt vi har tollvesenets app for fortolling når vi skal tilbake til gamlelandet……
Parkert på Møgeltøner Camping - varmt og fint
Landsbyvandring i Møgeltønder, det første vi fikk se var den flotte kirka
Blomsterprakt i gatene i Møgeltønder
Slotsgaden - kanskje det Møgeltønder er best kjent for
Det fantes en antikvitetsbutikk i landsbyen - her var vi inne og kjøpte is
Butikken solgte mer enn is, da
Koselig bakhage hadde butikken også
Flere sjarmerende bygninger i Møgeltønder
Slotsgaden I Møgeltønder har navn fra slottet som ligger i enden, men her hadde vi ikke adgang utenom organiserte rundturer
Slotskroen - her kunne vi få servert kulinariske herligheter uten at vi testet ut det