Ved Vänern tilbragte vi noen flotte høstdager mens september ble avløst av oktober.

 

Vi har tatt ettermiddagsferja fra Sandefjord og overnattet utenfor Strömstad.  I gråvær og regn  kjørte vi fra Lagunen Camping med kurs for Sveriges største innsjø Vänern.  Vi fant fram til Åmål og Örnäs Camping som lå fantastisk flott til på et nes med fritt utsyn ut over Vänern, og med hyggelige Åmål som nærmeste nabo.

Regnet lettet, himmelen sprakk opp og dagen etter åpenbarte seg med et strålende høstvær som skapt for oppdagelsesferd på sykkel i byen ved Vänerns bredd.  Campingplassen var tilnærmet tom da vi kom, men utover fredagen fyltes den godt opp med bobiler, de aller fleste med norske skilter.  En populær campingplass for nordmenn altså, der den ligger bare et par timers kjøring fra Østfold og norskegrensa.  

 

Parkert ved Vänerns bredd med fronten mot innsjøen

 

Det flotte høstværet innbød til en tur på syklene den korte veien innover mot Åmål sentrum – som viste seg å være en riktig koselig svensk by.

 

Fine grøntområder innover mot sentrum
Her kan man nyte en stille stund ved bredden
På en benk ved sjøen
Kanalen som går igjennom Åmål sentrum og renner ut i innsjøen ved gjestehavna

 

Åmål hadde flotte grøntarealer og en idyllisk kanal som rant gjennom byen og ut i Vänern.  Vi var innom gjestehavna i byen, og fant også en bobilparkering på en stor gruset plass ut mot innsjøen, som forøvrig var tilnærmet tom for biler.

 

Sol og flotte høstfarger i Åmål
Båthavna vitner om et yrende båtliv om sommeren
Gammel steinbro som krysser kanalen
Kanalen rant tvers igjennom sentrum av Åmål

 

Selve campingplassen lå som sagt flott til ved bredden av Vänern, og med flott utsikt ut over den store innsjøen.  Her fantes egen strand, restaurant, og ved siden av campingplassen lå en fin park med historisk sus over seg – Örnäsparken med Snarhögsgården.

 

Fine høstfarger på Örnäs Camping
Örnäsparken med Snarhögsgården som lå et steinkast fra campingen
Kvelden senker seg over Vänern