Skutberget - området ved Vänerns nordlige bredd med campingplass og sitt nettverk av turstier ble vårt tilholdssted de neste 2 dagene.

 

7 mils kjøring fra Åmål ligger friluftsområdet Skutberget rett utenfor Karlstad.  Campingplassen First Camp Skutberget ligger midt i området omgitt av turstier og et steinkast fra Vänerns nordlige bredd.  Her slo vi oss til de to neste dagene.

Syklene kom som vanlig fram og tok oss de 7 kilometrene inn til sentrum av Karlstad. Vi fikk også en tur imotsatt retning ut til nabocampingen Bomstadbaden midt inne i en stor furuskog.  Skutberget viste seg å være et flott område med et nettverk av turstier både innover i skogen og ikke minst langs bredden av innsjøen.  Som skapt for å bruke beina, og det gjorde vi da også

 

Fine bobilplasser på First Camp Skutberget
Vi syklet til nabocampen Bomstadbaden. Flott sandstrand men skyggefull camping inne blant furutrærne
Fine strandområder ved "vår" camping også
Det var faktisk noen som badet i Vänern
Fint langs Vänern
Høstfargene setter sitt preg på landskapet
Skjønnhet i massevis langs Vänern
Et sted for ettertanke
Her er det bare å velge hvilken løype man vil ta.....

 

Siden vi først var i nærheten av Karlstad måtte vi jo få med oss litt av selve byen også – syklene tok oss greit de 7-8 kilometrene inn til sentrum.

 

En av de mange broene over elva som rant gjennom Karlstad
Karlstads fine torv innrammet av høstlige farger

 

Det var tid for å forlate Skutberget og Karlstad.  Turen videre gikk nedover langs vestsiden av Vänern til vi kom til Mellerud og Vita Sandars Camping med skjønn utsikt til møtet mellom himmel og hav.