På hjemtur fra Oslo - hva er vel bedre enn et stopp i Hortens hyggelige gjestehavn og sightseeing på sykkel både nord og syd for byen.

 

Vi har lagt Oslo og Bogstad Camping bak oss for denne gang, og satt kursen sydover igjen.  Litt vakling underveis – vi hadde bestemt oss for å stoppe en natt men kunne ikke få bestemt oss om det ble Sandefjord eller Horten.

Horten med sin fine stellplass i gjestehavna vant – en ledig plass i forreste rekke mot sjøen stod og ventet på oss da vi kom.  Faktisk ble hele bobilparkeringen fylt opp av biler utover dagen – dette er en populær plass.  Byvandring i sentrum, is på torvet, takeaway-pizza på kvelden og noen timer på sykkelsetet ble ingrediensene i dette Horten-oppholdet.

 

Populær stellplass i Hortens havnemiljø, fullt belagt med bobiler en ganske alminnelig tirsdag i september
Det er fint i gjestehavna i Horten

 

Horten by er hyggelig nok den, men med sykkel i bagasjen får vi sett mer av omgivelsene, både Karljohansvernfestningsområde nord for byen og flotte områder med strender og brygger og friareal syd for byen.

 

Karljohansvern - festningsverk med flere bygninger fra orlogstiden og flotte friområder som innbyr til turer både til fots og på sykkel
Badebukter finnes også ved Karljohansvern - selv om været ikke helt innbød til den slags aktiviteter
Høstlig skog i området ved Karljohansvern
Høst langs kanalen
Ved Hortenkanalens bredd
Bro over kanalen
Vi kom over en liten idyllisk park i utkanten av Horten by
Syd for byen syklet vi forbi områder med maritimt preg
Det var fine områder for sol og bad syd for byen, med tilhørende strandbar - stengt for sesongen

 

Farvel til Horten for denne gang, men vi kommer nok igjen til neste år