Balka ble et nytt bekjentskap på Bornholmerferden vår - med nærhet til sjarmerende Snogebæk og strandparadiset Dueodde 5 km unna.

 

Balka Stand Camping, beliggende i et område vi bare så vidt har vært i før, med Snogebæk rett rundt hjørnet.  Vi fant en plass på campingen og slo oss til her i hele 5 dager.

Stranden var hvit og vakker og innbød til bading.  Det ble sykkelturer både til Nexø, Snogebæk og Dueodde.  Nexø har vi bare kjørt forbi tidligere, nå fikk vi en fin sykkeltur de 5 kilometrene fra Balka og inn til sentrum av byen.  På Dueodde har vi vært både i godvær og gråvær tidligere, den kritthvite stranden er likevel verd både ett og flere gjensyn, så vi tok syklene fatt de 5 kilometrene i motsatt retning også.  Selve Snogebæk var både hyggelig og folksom, og når røgeriet serverer både fiskebuffet og andre godsaker fikk vi stillet sulten her et par ganger.

Det ble også en bursdagsfeiring den 15. august med havutsikt på restaurant Breno’s som serverte velsmakende buffet.

 

Snogebæk havn med små fargerike fiskebåter
Fiskernes redskapsboder
Område for hekkende fulger ved havna i Snogebæk
Balka Strand - hvit og vakker og med sand så fin som melis
Frodig blomsterprakt på torvet i Nexø
På havna i Nexø
Spisested på Nexøs havn
Et annet havnemiljø langs sykkelstien mellom Balka og Nexø

 

Og så var det Dueodde da, Bornholms kritthvite strandparadis på sydspissen av øya.  Melishvit sand, klitter, blått hav og Danmarks høyeste fyrtårn.

 

Klitter og sand og hav
Dueodde fyr - Danmarks høyeste
Strendene på Dueodde er virkelig flotte