Fra Svaneke gikk ferden tilbake til gamle tomter. De to små tvillingbyene på Bornholms nordspiss som nesten har vokst sammen var målet vårt – her var det meste som før…..

 

Sandvig-Allinge–  her har vi holdt til i alle tidligere bornholmske ferier. Sandvig Familiecamping, vi har jo vært her, vandret blant telt, campingvogner og bobiler, og lurt på om vi kom hit med egen autocamper engang.  Det gjorde vi, for å gjenoppleve alle de kjente og kjære stedene her.

 Hammerknuden med fyret og vandrestien rundt, søvnige Sandvig med sine skjeve hus, Sandvig Scenesandstranda, den lille gjestehavna med tilhørende lokalbefolkning, Allinge med sine røgerier og litt større gjestehavn, Superbrugsen, Hammersøen og Opalsøen,  Hammer Odde Fyr,  Hammerhavnen og borgruinen Hammershus høyt kneisende over det hele.  Her var det meste som før, nesten iallefall.  Krølle Bølle baren med de gode hakkebøffene var nedlagt, bensinstasjonen mellom Sandvig og Allinge likeså, og hotellet «vårt» hadde skiftet navn fra Romantik til Nordlandet

 

Hymeren parkert på Sandvig Familiecamping med fin utsikt ut over Østersjøen
Sandvig Badestrand - nesten litt sydlansk stemning
Allinge Røgeri - her har vi spist mangt et godt måltid med mat fra havet
Mørke skyer tårner seg opp over de vakre husene
Gjestehavna i Allinge
En av Sandvigs smale og idylliske gater
Her får rosene vokse fritt
Den lille havna i Sandvig - med de samme båtene fortøyd som tidligere
Vandrestien som går rundt nordspissen av øya forbi fyret

Salomons Kapel – bygget på 1300 tallet – her passerer vi på vår vandring rundt Hammerknuden

Hammerhavnen ved foten av Hammerknuden
Opalsøen som er dannet i restene av et gammelt granittbrudd

 

Og så var det Hammershus da, intet besøk på Bornholm uten å ta turen opp til festningen fra 1200 tallet – høyt hevet over Østersjøen og Hammerknuden.

 

 

Da var det farvel til Sandvig-Allinge etter 4 dager i litt blandet vær.  Vi satte kursen sydover igjen, ned mot Balka helt i det sydøstre hjørnet av Bornholm.