Rønne - øyas hovedstad og fergehavn - og koselig camping i umiddelbar nærhet - her ble Bornholmerferden avsluttet...

 

Siste stopp på vårt 14 dager lange gjensyn med solskinnsøya i Østersjøen –  hovedstaden Rønne med Galløkken Strand Camping  beliggende i byens umiddelbare nærhet.

Mens østkysten av Bornholm består av en mengde små og sjarmerende tettsteder/byer, finnes det bare 2 byer på vestkysten, Rønne og Hasle.  Førstnevnte både hovedstad og fergehavn og faktisk en ganske hyggelig dansk by.  Vi ble her i 2 dager, som vanlig kom syklene fram og tok oss både inn til sentrum av Rønne og i motsatt retning utover mot flyplassen på øya.  Været var ikke det beste avslutningsvis, litt skyet og ruskete med solgløtt innimellom, men regnet holdt seg heldigvis unna.  Siste dagen på Bornholm var det opp mens det enda var mørkt for å ta første fergen tilbake til Ystad klokka halv syv om morgenen.

 

Galløkken Strand Camping - parkert blant store furutrær som gav godt le for vinden
Hyggelig sentrum i Rønne
Brostein, stokkroser og bindingsverkshus - det finnes i Rønne også