Hullehavn Camping – med ly for både sol og vind og utsikt ut over Østersjøen – og kort vei til Svaneke. Dette var første stoppested på Bornholmerferden vår.

 

Bornholms kanskje hyggeligste by skjulte en idyllisk liten campingplass rett rundt svingen. Hullehavn Camping hadde en plass klar til oss da vi kom.  I skyggen av store eiketre kunne vi slå ut markisen og finne le for den varme solen.

Her var det godt å være blant ferierende dansker og tyskere, og jammen dukket det ikke opp en bobil med hjemlige PR skilter, men uten sørlendinger ombord.  Norske var de iallefall, en av de få bilene med N på skiltet vi så på hele Bornholm.

På Hullehavn ble vi i tre dager, syklet både til Svaneke og Årsdale, kjøpte Bornholms beste fiskefrikadeller på røgeriet, nøt kald rosevin med utsikt ut over Østersjøen, ruslet i Svanekes gater og bare nøt å være tilbake igjen på solskinnsøya…..

 

Havna i Svaneke - med gjestende båter i sommersola
Litt artig spisested med fin utsikt over Østersjøen

 

Vi har satt oss på syklene mot det lille tettstedet Årsdale noen kilometer sør for Svaneke.  Hele østkysten av Bornholm er full av slike små og sjarmerende steder, gjerne med en liten havn, et røgeri, kanskje en kirke og de obligatoriske skjeve bindingsverkshusene som er så typisk for Danmark.

 

Møllen i Årsdale
Årsdale Røgeri som solgte så gode fiskefrikadeller
Hyggelig, lite og typisk dansk hus i Årsdale
Tilbake i Svaneke med sine sjarmerende gater og husfasader

 

Farvel til hyggelige Hullehavn og Svaneke.  Her har vi tidligere vært bare på dagstur, kjøpt fiskefrikadeller i det gamle røgeriet og spist dem på bryggekanten og kjøpt håndlagde lysestaker designet Pernille Bülow i glassblåseriet.  Nå fikk vi kjenne Svaneke og omgivelsene litt mer på pulsen.  Etter 3 døgn tråklet vi Hymeren gjennom Svanekes smale gater og oppover mot gamle tomter – Sandvig-Allinge helt nord på Bornholm.