Bornholm stod for tur, men først 2 fine dager i havnebyen Ystad med fergerute til solskinnsøya i Østersjøen….

 

Øresund er passert og Danmark er lagt bak oss for et par dager.  Ystad er ferjehavn for Bornholmerfærgen, og ble neste stopp i påvente av ferjeavgangen.  Vi tok inn på Ystad Camping, det var det mange andre også som hadde gjort, før kvelden var omme var den store campingplassen smekk full.

Syklene kom fram, vi fikk oss en tur gjennom et søndagsstille Ystad, litt folk var det dog på uteserveringene.  Dagen etter syklet vi strandveien innover mot havna og sentrum.  Flott strand med flere badebrygger og små fargerike badehus langs veien.  Vi passerte hotellet Ystad Saltsjøbad før vi svingte opp mot sentrum som i dag yrte av liv i sommersola.  Ystad er en hyggelig by, kjent fra Henning Mankells bøker om Kurt Wallander.

Tirsdag formiddag var det tømming og påfylling av tanker før vi satte kursen mot havna og Bornholmerfærgen, men det er en annen historie….

 

Ystad Camping - fullt belagt til siste plass

 

Mandagen var det fram med syklene for å titte på Ystads omgivelser – blant annet den flotte stranda som strakte seg i begge retninger fra campingplassen – Skånes Riviera….

 

Flott strand i flott sommervær
Som i Danmark finnes det også her store badebrygger ut i sjøen
Små fargerike badehus lå ved sykkelveien langs stranda
Ystad Saltsjøbad - ærverdig hotell ved den fine stranda

 

Ystad sentrum med fine gamle hus, hyggelige uteserveringer og et yrende folkeliv.

 

Et gatehjørne i Ystad
Små og koselige oaser i Ystad
Frodig blomsterprakt inne mellom husene
Ystads hyggelige gågate
Torvet i Ystad med flotte og iøyefallende husfasader
Ystads røde brannbil var godt synlig i bybildet

 

Så var det duket for Bornholmerferd – igjen.  14 dager på solskinnsøya venter – for syvende gang drar vi over til denne lille danske øyidyllen som ligger litt sånn for seg selv midt ute i Østersjøen