Ulslev Strand Camping ved Østersjøen med turistmaskinen Marielyst noen kilometer unna, mens sol og varme enda holdt stand….

 

Sola fortsatte å skinne på Danmarksferden vår.  Vi dro fra Nakskov tvers over Lolland til Falster og søkte oss ut til kysten der Ulslev Strand Camping lå fredelig et steinkast fra Østersjøen med en forlokkende lang og hvit sandstrand som innbød til sol og bad.

Ulslev var, som de foregående campingene, fin og velholdt, og godt belagt både med telt, bobiler og campingvogner.  Restauranten serverte en velsmakende buffet om kvelden, som ble inntatt på terrassen utenfor, inne var det alt for varmt. Turiststedet Marielyst lå 8-9 km unna, en fin sykkeltur gjennom dansk åkerlandskap og sommerhusområder.  Sentrum av Marielyst var langtfra typisk dansk, det kunne like gjerne være et sted i syden – det eneste som minnet om Danmark på dette stedet var kroen – som så ut som en dansk kro skal se ut…

.Sola skinte og både strand og spisestedene langs hovedgaten var godt besøkt, det ble en softis mens vi ble ganske enige med oss selv – Marielyst er nok ikke noe «må tilbake til» sted.  Men nå har vi vært der…..

 

På Ulslev Strand Camping kom mitt quiltede teppe til nytte som skygge for den brennende solen
Flott strand og herlig badevann rett nedenfor campingen
Dog litt rusk skyllet i land på stranda
Vi satte oss på syklene mot turiststedet Marielyst noen kilometer unna
Fint åkerlandskap å sykle gjennom - dog brunsvidd etter den langvarige tørkesommeren

 

Så kom vi til Marielyst da, og ble møtt av en hovedgate ned mot stranden omkranset av spisesteder, puber, iskremutsalg, spillelokaler, ferieleiligheter etc. etc.  Folksomt i sommersola, tydeligvis et populært sted som appellerer til mange.  Kunne det skyldes den flotte stranda som hovedgaten munnet ut i ?

For flott var den, med sin kritthvite sand og den blå Østersjøen som strakte seg utover så langt øyet rakk.

 

Badeliv på Falster
Flott strand i praktfullt sommervær
Fin gangsti gjennom klittelandskapet parallert med stranda
Hovedgaten i Marielyst med sitt virvar av serveringssteder
Hovedgaten i Marielyst munner ut ved nedgangen til stranda