Telemark med kanalen og campingen har funnet en plass hos oss, og når yr lover godvær i innlandet ble det Telemarksferd selv om snøen enda lå i fonner på Lunde….

 

Vinteren 2018 var av det seige slaget, mange steder særlig i innlandet ble velsignet med store mengder snø.  Nå i slutten av april er snøen forsvunnet ved kysten, men holder enda stand innover i landet.

Denne neste siste helgen i april satte vi kursen mot Lunde og Telemark Kanalcamping.  Her lå snøen enda i store fonner rundt på campingen, men selve hovedområdet var fritt for snø og klargjort for sesongens innrykk av bobiler.  Været var upåklagelig, stille og fint, sol og T-skjortevær, iallefall på fredagen da vi kom.  Lørdagen ble minst like fin, men aprilvinden gjorde at det måtte noe utenpå T-skjorta denne dagen.

Campingen ble etterhvert fylt ganske godt opp av biler, det var nok rundt 50 stykker spredt rundt på området.  Vi traff igjen folk vi hadde møtt året før, og ble kjent med nye mennesker. Lørdagen ble det en fin sykkeltur langs kanalen, først med en liten stopp ved Kjeldal Sluser, deretter syklet vi videre til idylliske Hogga sluser før vi tok fatt på grusveien Murane et stykke oppover langs vannet.  Ved Hogga sluser fant vi også en hyggelig bobilparkering, forøvrig ikke åpnet for sesongen enda, da snøen fremdeles dekket deler av plassen.  Men stedet er notert til en senere anledning.

Telemark Kanalcamping - med snøen enda i fonner bak bilene
Hogga sluser med 3 sluseporter
Stille og fint flyter kanalen nedefor slusene ved Hogga
Like ovenfor slusene ved Hogga
Bobilparkeringen ved Hogga sluser i bakgrunnen - ikke åpnet for sesongen enda
Idyllisk sykkelvei langs kanalen
Broa over innløpet til Kulpen på campingen en stille aprilmorgen
Lunde sluser - som bare venter på å sluse igjennom sommerens båttrafikk
Etter litt avslapping i aprilsola på søndagen var det på tide å si farvel til Telemark Kanalcamping for denne gang