Jæren er vakker, og når vinden blåser fra øst og det er mildere ved jærstrendene enn på Sørlandet var valget enkelt….

 

Hymerlivet 2018 ble innledet i vesterled. Jæren med sin vakre natur, sitt blåe hav, sine klitter og sandstrender ble arenaen for den første turen  denne tredje  sesongen av Hymerlivet

Både lørdagen og søndagen ble flott, vinden sa takk for seg og himmelen klarnet opp.  Når Jæren viser seg fra en slik side er det knapt noe sted som er flottere i denne delen av landet iallefall.  Vi tilbragte denne første helgen av Hymerlivet på Ogna Camping og nøt vårtegnende som stod i kø – synet av ei trippende linerle og blomstrende hestehov blant klittene var som balsam for sjelen etter vinteren vi har lagt bak oss.

13. april 2018

Frisk vind og mørke skyer over Jæren, men du verden så vakkert
Stranda mellom Ogna og Brusand er like vakker i all slags vær

 

Vinden blåste fra seg, og året første dag av Hymerlivet kulminerte med et rekemåltid og litt vin i glasset før natten senket seg over jærlandskapet.  Dagen etter bar bud om bedre tider.  Det ble både vandring i klittene og på stranda, og avslappende timer i deilig vårsol….

 

Slik skal Hymerlivet være en vårdag i april
Aprilsol og vår på Jæren
Naturen og havet ved Ogna er vidunderlig vakker
Jæren - ikke bare sandstrender
Gamle redskapsboder langs stranda

 

Denne første helgen av Hymerlivet er over og vi må sette kursen hjemover igjen.  Men før vi kom så langt stoppet vi ved den gamle veien som går over Tronåsen.  Et fascinerende stykke vei – bratt, smal og svingete, knapt kjørbar for annet enn personbiler.  Et flott kulturminne over en gammel ferdselsåre.  Vandringen gikk et stykke oppover til fots, lett å forstå at her legger man ikke i vei med bil uten å vite hva man har foran seg…….

 

Starten på den smale og svingete veien over Tronåsen
Veien er vinterstengt fram til 1. mai - det lå enda snø igjen i veibanen
Bratt og svingete