Med Otra som nærmeste nabo ligger Odden Camping på Evje fint til ved elvebredden, vel verdt å prøve et par aprildager….

 

Etter noen dager hjemme grunnet andre gjøremål ble det enda litt tid for  Hymerlivet før april sa takk for seg.  Vi saumfarte som vanlig yr.no og satte kursen oppover mot Evje i regnvær som gav seg etterhvert.  Skydekket sprakk opp og sola tittet fram innimellom mens vi fant fram til Odden Camping fint beliggende langs bredden av Otra.

Campingen var for oss et nytt bekjentskap, vi kom fram til et flott og velorganisert sted, litt fastliggere, og godt med plasser for bobiler og campingvogner.  Vi slo oss ned helt ute ved elvebredden med den brusende lyden av fossen rett nedenfor.  Vi var foreløpig eneste bobil her, men etterhvert ble det flere likesinnede, sikkert noen som ville tilbringe helgen på trekkspilltreff.  Dessverre ikke for oss, jobbehelg gjorde at vi måtte ned til byen igjen på torsdagen.

Onsdagen på Evje ble riktig fin, med sol og riktígnok en kald aprilvind, men i le var det riktig fint.  Syklene kom fram, sekken ble pakket og ferden gikk nedover forbi den gamle militærleiren, innom Hornes Camping og videre til Setesdal Mineralpark som var åpen uten å ha åpnet offisielt for turistsesongen enda.  Vi fikk iallefall sett oss litt rundt og spist nista riktig godt i le nede ved vannet.

Tilbake på Odden ble det noen gode timer i aprilsola før vi etterhvert trakk inn i bilen og disket opp med dagens middag.

Fint parkert ved bredden av Otra
Som på Lunde sist helg lå snøen enda i fonner på Evje også
Men fint i solveggen selv om kalenderen bare sier april
Idyllisk langs bredden av Otra
Vi har funnet fram syklene og titter innom Hornes Camping som lå fint til med egen strand ut mot Otra
Turen gikk videre ned til Setesdal Mineralpark - et opplevelsessenter for barn og voksne som ikke hadde åpnet ordentlig enda
Selv om ikke Mineralparken var åpnet for sesongen enda kunne vi gå fritt rundt på området
Steinskulpturer i parken
Flott og iøynefallende ved inngangen til parken
En liten rast før sykkelturen hjem igjen
Camping og bobilparkering rett ved siden av mineralparken - heller ikke den åpnet enda
Den brusende fossen rett nedenfor Odden Camping
Fint ved Otra en tidlig vårdag