Blikk stille ved Hustadvika – Bud og Atlanterhavsveien kunne ikke vist seg fra en bedre side enn hva vi opplevde disse septemberdagene…..

 

Sola fortsatte å stråle fra skyfri himmel.  Vi sa farvel til flotte Kviltorp Camping og satte kursen vestover med kurs for Atlanterhavsveien.  Men før vi kom så langt parkerte vi bilen i fiskeværet Bud, tok med kameraet og nøt synet av alt det vakre som åpenbarte seg en blikkstille og solrik mandag i slutten av september.

Kjøreturen over Atlanterhavsveien var en flott opplevelse med storhavet liggende blikk stille utenfor.   Vi hadde flere stopp langs veien, Canon’en festet mangt et motiv til minnebrikken, og vi bare nøt synet av denne unike veistrekningen, en av Norges nasjonale turistveier.  Ferden endte på Atlanterhavsveien Sjøstuer hvor vi fant plass til oss og Hymeren nesten i vannkanten.

 

Så vakkert som dette er det i fiskeværet ved storhavet
Restaurant Bryggjen i Bud - for anledningen stengt
Finere enn dette kan det knapt bli en mandag i slutten av september
Kommentarer er egentlig overflødige....

 

Fra Bud dro vi videre vestover ut i havgapet hvor Atlanterhavsvegen åpenbarte seg i et fantastisk vær.  Stoppene ble mange langs denne nasjonale turistveien som slynger seg fra holme til holme og med storhavet og den beryktede Hustadvika rett utenfor……

 

Havblikk ved Atlanterhavsveien
Skuer ut over havet
En av broene som forbinder holmene med hverandre
Hymeren på Atlanterhavsveien
Den største brua langs veien - Storseisundet Bru - et yndet fotomotiv
Brua fra motsatt retning
Fint tilrettelagt på holmene i havgapet
Flott bauta som forteller en historie om hvor værhardt det kan være her ute
Atlanterhavsveien, en av våre nasjonale turistveier

 

Ferden langt Atlanterhavsvegen endte ved Atlanterhavsveien Sjøstuer, hvor vi fant en plass helt i vannkanten med flott utsyn over holmer og skjær på Mørekysten.

 

Parkert i vannkanten på Atlanterhavsveien Sjøstuer
Den siste rest av sommeren skal nytes til fulle

 

Årets siste overnatting i Hymeren ble på Biristrand Camping ved Mjøsas bredd.  Dagen etter forserte vi de 45 milene hjem igjen for å fordøye denne fantastiske opplevelsen som turen til Mørekysten ble……

 

En stille kveld ved Mjøsa der vi slo oss til for natten rett nord for Gjøvik