8

Borensberg – med sitt kanalmagasin og sine idylliske bygninger langs kanalen……

 

Etter en ufrivillig forsinkelse, det tok tross alt noen timer både å vente på kranbil, slepes til Norrköping og få tømt tanken, ankom vi stellplassen i Borensberg ved halv sjutiden om kvelden.  Godt med bobiler her, kun en ledig plass igjen nærmest kanalen, hvor det var godt å få parkert bilen etter dagens hendelser.

Stellplassen i Borensberg var en perle, nydelig beliggenhet helt inntil kanalen, og med en veldig hyggelig vertinne i kafeen som drev stellplassen.  Alle fasiliteter fantes, flotte sanitæranlegg og tømming av både gråvann og septik.

Regnet fra tidligere på dagen gav seg etterhvert, men om ikke sola kom fram så var det iallefall oppholdsvær.  Vi fikk både en tur på beina rundt i sentrum, handlet på den store Ica butikken, og syklet et godt stykke østover langs kanalen, medbragt deilige kanelboller fra Ica som ble fortært ved en av de mange slusevokteroligene som ligger langs kanalen.

Borensberg hadde et koselig sentrum, med Gøta Hotel som et flott blikkfang ved Motala Strøm.  Vi fikk også et gjensyn med passasjerbåten Wasa Lejon som er hjemmehørende i Berg, der den passerte først hevebroen som går over kanalen, og deretter to av slusene som enda drives med håndkraft.  Til og med slusevokteren var den samme som opererte slusene i Berg noen dager tidligere.  Vi ble i Borensberg i to dager, avreisedagen våknet vi til alt overmål til sol og blå himmel, en stor mangelvare de siste grå og våte dagene……..

 

Det høstes ved Göta Kanal

 

En sykkeltur langs kanalen østover fra Borensberg bragte oss forbi idyller som denne forseggjorte broen.  Stedet het Sorby, med de obligatioiske gule husene med hvite karmer som ligger inntil kanalen – kanskje det var her slusevokterne bodde i gamle dager ?

 

Dette måtte jo være fine omgivelser å bo i for en slusevokter
Gjensyn med passasjerbåten Wasa Lejon
En grå og stille dag Ved Göta Kanal

 

I Borensberg krysset veien kanalen – med broa som gir plass til passasjerbåten Wasa Lejon som er hjemmehørende i Berg lenger øst langs kanalen.

 

Klar bane når broa er vippet opp
Wasa Lejon kan passere
Göta Hotell - flott blikkfang ved bredden av kanalen
Dag fikk prøve seg som slusevokter - i Borensberg er slusene manuelt betjente
Et annet blikkfang i Borensberg - Gästgivargården med idyllisk uteservering
Endelig litt sol som resulterte i en runde med kameraet før vi dro fra Borensberg i retning Töreboda

 

GPS’en sendte oss en litt annen vei til neste mål Töreboda, enn vi hadde forestilt oss.  Det gjorde imidlertid ikke så mye, siden vi kom forbi en skikkelig flott plass ved Östra Laxsjön, som vi har notert oss til en annen anledning.