Fire regnværsdager på rad tar ikke motet fra oss, selv om det holdt hardt da 20 liter bensin havnet på dieseltanken….

 

Turen fra Berg ble en våt opplevelse, dessverre ble resten av uken stort sett det samme, vi hadde nok brukt opp godværet de foregående dagene.  Men været kan ingen gjøre noe med, trøsten var lite vind og forholdsvis god temperatur  Rett ved Söderköping ligger Skeppsdockan Vandrarhem og Camping, idyllisk og fint sted rett ved kanalen.  Her ble vi i to netter, det regnet stort sett hele tiden, men været til tross, iført vanntett tøy tok vi beina fatt langs kanalen og inn mot sentrum av byen.

Söderköping viste seg å være en særdeles hyggelig by, idyllisk både langs kanalen og inne i selve byen med brostensbelagte gater, små fine torg og sjarmerende bygninger.  Hadde bare været vært litt bedre…..  Avreisedagen lovet yr.no i det minste opphold, men dengang ei….  I lett regnvær satte vi oss på syklene og tråkket de 6 kilometrene til Mem, som er endestasjonen i øst der Göta Kanal renner ut i Østersjøen.  Fint her også, med 2 sluser før båtene fikk saltvann under kjølen igjen. I Mem er det kun 4 plasser for bobiler, for anledningen helt tomme, men med fin beliggenhet inntil kanalen.  Om det var lite bobiler der, så krydde det av ender som vagget rundt i regnet på jakt etter mat. 

Tilbake på campingen pakket vi bilen og sa farvel til Söderköping, men ikke uten dramatikk.  Vi fikk en ufrivillig slepetur til nabobyen Norrköping for å få tømt tanken for 20 liter bensin blandet i dieselen – det lønner seg ikke å velge feil pumpe når det skal fylles drivstoff…..

 

Grått og trist langs den fine kanalen
Vi har forflyttet oss til Mem, endestasjonen for Göta Kanal der den renner ut i Østersjøen
Kanalmagasinet Vandrarhem i Mem - de eneste levende vesener vi så her var en masse ender ved kanalbredden
Alene og forlatt i gjestehavna i Mem
Den ene av Mems to sluseporter
Kanskje den gamle slusevokterboligen i Mem
Söderköping hadde - som mange andre steder langs kanalen, sin egen passasjerbåt fortøyd ved brygga
Det lå mange fine gamle hus langs kanalbredden i Söderköping
På sykkeltur langs kanalen i Söderköping, en av de mest idylliske byer vi har vært i
Farvel til Skeppsdockans Vandrarhem og Camping. Hit kommer gjerne tilbake en annen gang, men helst i litt bedre vær

Avreisen fra Söderköping foregikk som sagt ikke uten dramatikk.  Feilfylling av bensin i dieseltanken anbefales ikke.  Det gikk noen timer for å få ordnet opp i fadesen, men endelig kunne vi rulle ut på veien igjen med kurs for neste stoppested på ferden langs Göta Kanal