Fra Berg går det nedover med kanalen, slusene ligger på rekke og rad ned til den siste munner ut i innsjøen Roxen……

 

Farvel til koselige Karlsborg, og turen rundt nordenden av Vättern kunne starte.  Vi hadde blinket oss ut Bergs Slussar som neste mål på ferden.  Her ligger den berømte slusetrappen med 7 sluser som leder ut i innsjøen Roxen. Ved Berg finnes det tilsammen 11 sluser, to dobbeltsluser øverst, og en slusetrapp med 7 sluser nederst.  Den dagen vi var i Berg ble vi velsignet med blikk stille vær, som gjorde kanalen ekstra idyllisk med den blanke vannflaten.

Stellplassen ved slusene var romslig, med kun et fåtall biler.  Litt gjørmete enkelte steder, og uten strøm, men ellers et idyllisk område rundt slusene i Berg.  Det foregikk noe oppe ved slusene da vi kom, så vi ruslet oppover for å få med oss slusingen av tilsammen 4 båter som var på vei nedover.  En av båtene var den kanadiske seilbåten vi hadde fulgt på ferden fraSjötorp noen dager tidligere – et hyggelig gjensyn.  

Været var fint, dog avløst av en regnbyge nå og da, men god temperatur og blikk stille.  Det ble en matbit på Vandrarhemmet ved slusene og den store gjestehavna, før syklene kom fram slik at stedet Berg kunne utforskes litt mer. 

Vi ble her en natt, planen dagen etter var egentlig å ta en sykkeltur langs kanalen bortover mot tettstedet Ljungsbro, men dessverre satte regnet en stopper for det.  Dermed dro vi videre østover dagen etter mens regnet fulgte oss på ferden.

 

En av dobbeltslusene i Berg med et hyggelig spisested ved kanalen i bakgrunnen
Gjensyn med kanadierne som fortsatte ferden sin gjennom kanalen
God plass i bassenget mellom sluseportene
Høsten har gjort sitt inntog ved Göta Kanal og begynt fargesettingen av trærne
Bergs berømte slusetrapp med 7 sluseporter som ender i innsjøen Roxen - kalt Carl Johans slusetrapp
Stille og fin septemberdag ved Roxen
Slusetrappen sett nedenfra og oppover
Idyllisk ved Roxens bredd
Båtene på vei nedover slusetrappen
En fin og stille høstdag ved Bergs Slussar
Slusekafeen og Vandrarhemmet lå idyllisk plassert ved kanalens bredd

Så var det farvel til Berg og Carl Johans slusetrapp, et vakkert og idyllisk sted.  Med 4 regnværsdager foran oss dro vi videre østover langs Göta Kanal med Söderköping som neste mål på kanalferden vår