Mellom Bottensjøen og Vättern ønsket Karlsborg oss velkommen på neste etappe av kanalferden vår..

 

Etter Sjötorp kjørte vi videre østover, og kom til koselige  Karlsborg som lå fint til med Vättern på den ene siden og innsjøen Bottensjøen på den andre siden.  Vi la oss inn på Karlsborg Camping, fint beliggende med egen sandstrand ved bredden av Bottensjøen.

Ikke veldig fullt da vi kom på torsdagen, men i løpet av fredagskvelden ble det riktig folksomt både av bobiler og svensker som ville ut i campingvogna for helgen.  Rimelig bra vær også, men god temperatur og blikk stille. 

Karlsborg er hjemsted for et stort festningsverk hvor det foregikk en del militær aktivitet.  Fredagens sykkeltur ble lagt gjennom dette festningsverket, Karlsborg Festning, som opptok et anseelig område.  Festningsverket ble bygget i løpet av en hundreårsperiode, fra starten av 1800 til starten av 1900 tallet.  Imponerende, med en mengde bygninger som så ut til å være holdt godt i hevd. 

Karlsborg hadde også sin sjarmerende lille kanal som forbandt Vättern og Bottensjøen, omkranset av gjestebrygger, grøntarealer og flere spisesteder.  Vi fant også en stellplass ut mot Bottensjøen på området der båtene blir satt på land om vinteren.  Fin beliggenhet, men kanskje hyggeligere på campingen ?

 

Karlsborg Camping - mellom Bottensjøen og Vättern
Småbåter fortøyd ved stranda i Bottensjøen
Kanalen som forbinder Bottensjøen og Vättern
Sandön - en av de mange passasjerbåtene som går langs Göta Kanal
Båter ved gjestebryggene langs kanalen
Servicebygning i gjestehavna som også bobilene på stellplassen kunne bruke
På sykkel langs bredden av Vättern
Vakkert ved Vättern
En del av det store festningsverket i Karlsborg – en stor mengde bygninger beliggende på en odde ut i Vättern – vi stoppet på torget og spise is i septembersola
Stille og fint på Karlsborg Camping