Velkjente Skiveren - første gang med bobil - velsignet med en vakker solnedgang over Skagerak.

 

Endelig ferie – og duket for 3 uker i favorittlandet.  Superspeed tok oss som vanlig raskt og greit over Skagerrak.  Til alt overmål var været så deilig at vi riktig kunne nyte solskinnet ute på akterdekket.  Nesten synd da ferja klappet til kai, men fint å rulle ut på de danske veier igjen.

Ferden ble ikke så lang, siden klokka hadde passert 20 satte vi kursen mot Skiveren halvveis til Skagen.  Velkjent sted etter utallige sykkelturer med nettopp Skiveren som fast innlagt stopp med kaldt øl i strandkafeen.  Første gang med bobil, vi fikk en fredet plett på campingen og ruslet ned til stranda for å bivåne solnedgangen.  Riktig flott ble det, med ei stor og gyllen kule som sank i havet og etterlot himmel og hav i gyldne farger.  Nettopp hjemkommet fra Naxos og Santorini med den berømmelige solnedgangen i friskt minne, solnedgang i Skagerrak overgår faktisk solnedgang i Oia.  Været var riktig bra og innbød til travetur langs stranden, helt til Tversted og tilbake igjen, med innlagt besøk av en sel på stranda.  Ellers grilling og avslapping og rusleturer rundt på campingen som langt fra var full, selv i juli.

Skiveren Strand kjenner vi godt til fra tidligere, men noe var forandret.  En vinterstorm for 2 år siden hadde forsynt seg grådig av klittene og sågar gravd fram i dagen igjen en bunkers fra krigen som hadde vært helt begravet av sand. Det tar vel en tid før sårene etter stormens herjinger langs stranden forsvinner.  Danskekysten er i sannhet værhard.  Vi ble på Skiveren i 2 dager før vi satte kursen sydover langs nordjyske motorvei.

 

En fin dag er over og sola sier takk for seg
Morgenkaffen smaker riktig bra på Skiveren Camping