På forsøk nr 3 fikk vi endelig oppleve Smögen slik Smögen skal være – i strålende solskinn.

 

Vi dro fra middelmådige Rørvik Camping og Hamburgsund de 3 milene ned til Johannesvik Camping, booket oss inn på  plass 08 og ble der fram til søndagen og ferjeavgang hjem igjen.

Johannesvik Camping er en stor og flott campingplass i Kungshamn, enda glissent her, men klart for sommerens storinnrykk.  Det sørlige Skandinavia var utsatt for ustabile luftmasser disse junidagene, fredag kveld og natt til lørdag fikk vi smake på et skikkelig regnvær med både lyn og torden.  Lørdagen derimot sprakk skyene opp, syklene kom fram igjen og kursen ble satt mot Smögen mens sola skinte og vinden blåste – ikke riktig sommer enda, men ganske brukbart likevel.  Vel framme i Smögen ble syklene parkert, og vi fikk en skikkelig smak av sommer med promenad langs den berømmelige Smögenbryggan.  Da vi var her for 2 uker siden var det meste stengt og været grått og kjedelig – utrolig hvilken forskjell noen fritidsbåter og mennesker langs de solfylte bryggene kan gjøre.

Oppholdet på Johannesvik satte punktum for denne uka på svensk jord, søndagen bar det tilbake til Strømstad og Fjordline hjem igjen.

 

Smögenbroen - broa over til Smögen
Sol og røde sjøboder
Langs bryggene med hyggelige spisesteder
Forsmak på sommeren i solfylte Smögen
De fargerike sjøbodene innerst i havna kommer helt til sin rett i det fine været
Koselig svensk skjærgårdsidyll her også
Flott strandpromenade i Kungshamn