Horsens – en alminnelig dansk by ved fjorden – med fin camping og enda finere grøntarealer……

 

Vi forlot Skiveren i lettskyet vær og behagelig sommertemperatur, og satte kursen mot Horsens hvor GPS’en elegant geleidet oss fram til Husodde Strand Camping, som lå vakkert til ved fjorden 3-4 km utenfor byen.  Etter litt regn underveis lettet været igjen og sola tittet fram.  Vi campet i lag med andre bobiler med utsikt ut over Horsens Fjord.

Syklene kom fram og gav oss en fin sykkeltur inn mot sentrum gjennom et fasjonabelt villastrøk innover langs fjorden.  Horsens viste seg å være en by lik mange andre danske byer – egentlig ikke noe spesielt – en gågate litt utdødd på kveldstid blant annet.  Men lystbådehavnen var stor, veldig stor – og rommet blant annet en kjedelig autocamperplass med plass til 4 biler – godt vi la oss til på campingen istedet…. 

I Horsens ble vi i 3 netter, først og fremst fordi den dagen vi egentlig hadde tenkt å kjøre videre meldte yr veldig godt vær, så da ble vi en dag ekstra…. Superbrugsen lå et par kilometer fra campingen, vi syklet opp dit og bunkret mat og drikke, og fant en sykkelsti inn mot et naturreservat som viste seg å bestå av bare skog.  Vi snudde, og syklet ned til den store parken ved lystbådehavnen.  Nista og hvitvinen fra Superbrugsen kom på bordet, og livet var slett ikke verst ved Horsens fjord en søndag i juli mens sola skinte og svalene fløy høyt….

 

Stor lystbåthavn innerst i fjorden

 

Parken ved fjorden var både stor og fin, og når sola skinner og sommeren er på plass var det en ideell plass for å raste etter en lang sykkeltur.

 

Fint parkert i julisola på Husodde Strand Camping
Fin kveldshimmel når sola har gått ned over Horsens By