Fjällbacka - med smale gater og Vätteberget høyt hevet over byen - bare sola manglet en søndag i mai.....

 

Fjällbacka – det ble en med en liten dagsvisitas til denne sjarmerende idyllen.  Her kan vi også bare ane hvordan stedet syder av liv og røre midt på sommeren, men en gråværssøndag i midten av mai var det stille og rolig her.

Vi fant en egnet parkeringsplass på toppen, og spaserte ned Galärbacken, kjent fra Camilla Lackbergs krimromaner fra Fjällbacka.  Stedet skuffet ikke, masser av sjarm og atmosfære, grått og trist vær til tross.Trappene oppe til Kungsklyftanvar både sleipe og glatte, en annen gang med mindre sørpete føre tar vi turen  gjennom kløften og følger stien rundt Vetteberget som hever seg dramatisk i bakkant av den lille kystperlen.  Det ble med en liten rekognoseringstur til sjarmerende Fjällbacka, godt å vite hvilke steder vi gjerne drar tilbake til hit i vakre Bohuslän.

 

Gälarbacken - ned mot havna i Fjällbacka

Hyggelig hotell og spisested på Ingrid Bergmanns Torg

Hadde bare sola vært her nå så hadde dette vært perfekt.....
Trappene opp til Kungsklyftan
Kungsklyftan
Ingrid Bergmanns Torg sett fra en annen vinkel
Smale gater og trange smug
Hyggelig langs sjøkanten i Fjällbacka