Bohuslän i mai – før sommerens storinnrykk. Her kan vi nyte av Grebbestads brygger og Tjurpannans svaberg – nesten alene…….

 

Svenskekysten – vi kom aldri så langt med båten – et par av perlene er tidligere besøkt med personbil – men nå stod bobilen for tur til å utforske litt av denne vakre kyststrekningen.

Vi satte oss i bilen torsdag kveld med kurs for Sandefjord – parkerte i havna og sov noen nattetimer før Fjordline’s avgang fredag morgen 8.30.  Fin og romslig båt og fin overfart – vi kjørte i land i Strømstad i overskyet vær – passerte Strømstad Camping hvor nordmenn fra ferja stod i kø for å sjekke inn – vi er blitt fortalt at dette er en populær campingplass.  Men dit skulle ikke vi – etter en handletur på Ica i Tanumshede la vi oss inn på Edsvik Camping rett utenfor Grebbestad.  Sola kom etterhvert fram og ettermiddagen ble riktig fin – som skapt for en sykkeltur inn til Grebbestad.12. mai – enda lenge til båtsesongen starter – vi kan bare ane hvilket yrende liv sommerens båtturister skaper langs bryggene i Grebbestad.  For oss ble det en fredelig bryggesleng i en særs rolig atmosfære – off season har absolutt noe for seg på et sted som dette.

 

Fint i solveggen på Edsvik Camping
Grebbestadbryggan ønsket oss velkommen
Tomt og stille langs bryggene i Grebbestad
Dag med ny el-sykkel - som skapt for bohuslänske bakker
Fin maisol ved Grebbestads brygger
Kanskje en av båtsesongens første turister
En liten idyll langs Grebbestadbryggan

 

Denne første kvelden i Bohuslän ble avsluttet med en liten tur i havna nedenfor campingen – stille og fint mens mørket ség på…….

 

 

Lørdagen opprant – overskyet med litt regn innimellom – med andre ord ikke det beste været.  Vi fant fram syklene igjen og tråkket de to-tre kilometrene ut til Tjurpannans Naturreservat– en ramsalt perle langs kysten av Bohuslän.  Vi syklet så langt det lot seg gjøre, og tok beina fatt videre og bare nøt synet av svaberg og sjø, lune bukter og røde sjøbodet som blir brukt til det de skal brukes til.Bohuslän er flott – selv i overskyet vær…..