Smögen og Kungshamn - kjente navn fra svenskekysten - litt grått og trist maivær - og litt off season.......

 

Det grå været fulgte oss videre på ferden.  Fra Fjällbacka kjørte vi videre nedover kysten til Smögen i håp om at sola ville bryte igjennom.  Det gjorde den ikke, men vi slapp iallefall unna regnet denne dagen. 

Det er tidlig på året, og lite folk rundt på campingplassene.  First Camp Solvik rett utenfor Smögen var flott beliggende i kystlandskapet ned mot sjøen. Men det fristet ikke å være det eneste levende mennesket her, vi kommer heller tilbake en annen gang litt lenger ut i sesongen….  

Etter litt feilkjøring i Kungshamn sentrum fant vi fram til Wiggersvik Camping, hyggelig plass nede ved sjøen, og i selskap med andre bobiler parkerte vi helt nede ved sjøkanten.  Fin utsikt, men grått og kjølig, og etterhvert kom regnet også.  Men – vi kommer i kontakt med så mange hyggelige mennesker på vår ferd.  Noen fremdeles i arbeid, andre pensjonister, som det svenske paret som hadde solgt alt de eide og bodde i bilen, hele vinteren i Spania og i den lyse årstid her oppe i Skandinavia.  Fascinerende….. 

I Kungshamn ble vi i to dager, søndag til tirsdag.  Mandagen syklet vi de 4-5 kilometrene inn til Smögen for å oppleve Smögenbryggan.  Tåke og dårlig sikt var med på å understreke at det absolutt er off season.  Smögen og Smögenbryggan kan gjerne oppleves i mai en annen gang, forhåpentligvis i litt bedre vær enn vi ble velsignet med…  Vi tittet også litt på Johannesvik Camping, beliggende rett overfor Wiggersvik, stort område, flott og fint med egen badeplass, før vi syklet ut til Hovenäset med brygger og båtplasser.  

Det ble mer og mer klart at Bohuslän opplever man ikke på EN tur, denne kyststrekningen skal besøkes igjen og igjen.

 

Fint parkert på Wiggersvik Camping - bare sola mangler....
Sea Lodge i Skögen - her bodde vi en gang - lenge før Hymerlivet.....
En av Smögenbryggans mange idyller - de fleste stengt enda, men denne var åpen
Rødt og hvitt - og innslag av andre farger langs Smögenbryggan
Enda glissent av båter langs gjestebryggene
Litt grått og trist i Smögen denne maidagen - og enda en stund til sommeren
Fargerike sjøboder i den inneste delen av havna