Kyststien som snor seg langs havet i Brunlanes innbyr til lange vandreturer, og om man ikke vil gå rundt hele halvøya er sykkelen et utmerket framkomstmiddel…

 

Etter to dager på Solplassen og Rakke Camping flyttet vi på oss og gjorde en dagsetappe på hele 8 kilometer.

Brunvall Gård var en annen camping i Brunlanes som hadde åpent såpass tidlig i sesongen – der fant vi en plass til Hymeren for de to neste døgnene omgitt av fastliggere med spikertelt og en enslig Carthago som nærmeste nabo.

Kyststien mellom Stavern og Barkevik har vi etterhvert blitt kjent med, den passerte langs sjøen nedenfor campingen.  Vi vandret et stykke vestover og kom forbi idyller og bortgjemte campinger som bl.a. medlemscampen til NBCC på Hummerbakken.  Ikke uten grunn er Vestfold campingfylket nr 1, her ligger de jo tett som hagl, både store og små campingplasser.  Litt ruskete vær underveis som kulminerte i et par haglbyger, men vel tilbake ved bilen klarnet det riktig fint opp slik at vi fikk et par fine ettermiddagstimer i solveggen…..

 

Parkert på Brunvall Gård
Båthavna nedenfor campingen på Brunvall Gård
Stille og fint ved sjøen en aprildag
Kyststien som vi etterhvert er blitt godt kjent med
Varierende terreng langs kyststien
Fra NBCC sin medlemscamping på Hummerbakken - med flott beliggenhet

 

Dagen etter kom syklene fram igjen, og med håp om en fin tur gav vi oss landeveien i vold igjen på to hjul.  Det var litt tungt i motvinden på enkelte sletter, men desto finere da vi svinge av hovedveien og inn på skogsveien mot Omrestranda og Nevlunghavn.  I Nevlunghavn har vi vært før, og kommer gjerne igjen, en av kystens absolutte idyller.  Det ble pause her med is fra bakeriet,  før vi syklet videre og fikk et hyggelig gjensyn med Omlidstranda Camping, som vi besøkte flere ganger i fjor.  Hele 2 mil tilbakela vi på sykkelsetet denne søndagen, i sol og frisk vind, mens vi fikk sett oss omkring på en helt annen måte enn fra bilvinduet.

 

Omrestranda - på veien mot Nevlunghavn
Vel framme i Nevlunghavn som allerede hadde fått besøk av en av sesongens første seilere
Blomstrende vårstemning i Nevlunghavn